728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

    Πώς μπορώ να δίνω το φάρμακο στον σκύλο μου;

    Μερικές φορές είναι αναγκαίο να δώσουμε φάρμακα στον σκύλο μας. Αυτό  μπορεί να γίνει επί καθημερινής βάσεως για ένα  διάστημα ή για όλη του την υπόλοιπη ζωή του. Για αυτό, χρειάζεται να βρίσκουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούμε πιο εύκολα να του δίνουμε τα φάρμακα. Κατ' αρχάς πρέπει να...
    ελέγξουμε τις οδηγίες. Επίσης, πρέπει να ρωτήσουμε τον κτηνίατρο αν μπορούμε να το χορηγήσουμε με τροφή, με τι είδος τροφής και αν υπάρχει περιορισμός στο να τεμαχίσουμε το φάρμακο ή όχι.
    Στην περίπτωση που το φάρμακο είναι σε υγρή μορφή, μπορούμε να το διαλύσουμε σε μία μικρή ποσότητα νόστιμης και μυρωδάτης τροφής και μετά να προσφέρουμε όλο το υπόλοιπο γεύμα.
    Αν το φάρμακο πρέπει να  δοθεί ολόκληρο, μπορούμε να του βάλουμε φίμωτρο και απωθώντας μαλακά τα χείλη να το βάλουμε πάνω στα δόντια. Μετά του λέμε να κλείσει ξαφνικά το στόμα.
    Ένας άλλος τρόπος για τέτοιο φάρμακο είναι να κρατήσουμε ψηλά την μύτη του, να ανοίξουμε με προσοχή το στόμα και να βάλουμε το φάρμακο στον φάρυγγα.
      Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο σκύλος έχει πάρει την αγωγή, αφού οι περισσότεροι σκύλοι βρίσκουν τρόπους να μας ξεγελάσουν. Για αυτό πρέπει να ελέγξουμε τον χώρο καλά και να περιμένουμε 2 έως 3 λεπτά. Τέλος, καλό είναι να του δώσουμε την αγαπημένη του λιχουδιά ως επιβράβευση, επειδή πήρε το φάρμακο.





      
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς μπορώ να δίνω το φάρμακο στον σκύλο μου; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top