728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

    SOS! Γιατί δεν πρέπει να δίνετε αβοκάντο στο σκύλο σας...

    Μολονότι όλες οι δίαιτες για τους ανθρώπους περιέχουν αβοκάντο, μία ιδιαίτερα υγιεινή τροφή, για τους σκύλους είναι μία από τις βλαβερές τροφές. Ο λόγος είναι πως περιέχει την περσίνη, μία ελαιοδιαλυτή τοξίνη που βρίσκεται σε ειδικά κύτταρα, στους ιδιοπλάστες. Αυτή εντοπίζεται στα φύλλα, στον καρπό και στους κόκκους του φρούτου. Η περσίνη μπορεί να καταναλωθεί από  ανθρώπους που δεν είναι αλλεργικοί σε αυτή.
    Σχετικά με...
    τα ζώα, είναι τοξική για πολλά από αυτά, δηλαδή για  τους σκύλους, τα άλογα, τα κουνέλια και ψάρια. Κατ' αρχήν, προκαλεί φλεγμονή στους αδένες και βλάβη στους μυς της καρδιάς, με αποτέλεσμα την καρδιακή ανεπάρκεια. Μάλιστα, στους σκύλους προκαλεί εμετούς, διάρροιες και βλάβες του γαστρεντερικού σωλήνα.
    Ωστόσο, όμως,  πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι  η κατανάλωση μόνο μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους σκύλους.
    Συνεπώς, πρέπει να αποφεύγετε να δίνετε αβοκάντο στον σκύλο σας. Αν τυχόν αποφασίσετε να του δώσετε ένα κομμάτι αβοκάντο, αυτό θα πρέπει να είναι πολύ μικρό. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    Item Reviewed: SOS! Γιατί δεν πρέπει να δίνετε αβοκάντο στο σκύλο σας... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top