728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

    Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας;

    Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Portsmouth με επικεφαλής την Dr. Juliane Kaminski, οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται το πώς σκέφτονται οι άνθρωποι και μπορούν να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις.
    Δηλαδή, σύμφωνα με ένα πείραμα της έρευνας, σκύλοι που τους είχε απαγορέψει ο ιδιοκτήτης να πάρουν μια λιχουδιά από ένα δωμάτιο, την ¨έκλεψαν¨όταν ο ιδιοκτήτης έκλεισε τα φώτα κι έφυγε από... το συγκεκριμένο δωμάτιο!
    Η Dr. Juliane Kaminski ισχυρίζεται πως είναι τέσσερις φορές πιθανότερο να γίνει αυτή η ¨κλοπή¨όταν ο σκύλος καταλάβει πως το αφεντικό του δεν τον βλέπει… Γιατί; Γιατί οι σκύλοι καταλαβαίνουν πως οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τους δουν μέσα στο σκοτάδι…
    Η Dr. Juliane Kaminski τονίζει σε δήλωσή της πως ” η έρευνα είναι απίστευτη γιατί δείχνει ότι οι σκύλοι ξέρουν πότε δεν τους βλέπουν οι άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει ότι κατανοούν την ανθρώπινη οπτική”.
    Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σημαντικά γιατί δείχνουν την εξέλιξη των δυνατοτήτων που έχουν οι σκύλοι και την σχέση αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους όπως οι σκύλοι – οδηγοί για τους τυφλούς.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top