728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

    Οι εαρινές αλλεργίες στον σκύλο...

    Oι αλλεργίες την άνοιξη είναι συχνές και στο σκύλο, αφού  τα λουλούδια ανθίζουν και το γρασίδι μεγαλώνει.
    Ο σκύλος ο οποίος γλείφει ,ξύνει και μασά τα παραπάνω, εύκολα προσβάλλεται από αλλεργίες.
     Οι πιο συχνές είναι αυτές των αυτιών, του δέρματος και εκείνες που προέρχονται από την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας στο τρίχωμά του.
    Επίσης, ο σκύλος μπορεί να παρουσιάζει αλλεργίες όχι μόνο την  άνοιξη αλλά και τον χειμώνα. Αυτές οφείλονται στη σκόνη από τα τσιμπούρια και από τα φτερά πτηνών.
    Όταν ο σκύλος...
     υποφέρει από εαρινή αλλεργία, τότε είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήτε ειδικό σαμπουάν για το μπάνιο του. Πρέπει να τον καθαρίζετε, μόλις επιστρέψει στο σπίτι από τον περίπατό του.
    Εάν δε εμφανίζει και φλεγμονές στα αυτιά και στο τρίχωμα, τότε ο κτηνίατρος θα σας συστήσει ειδική αγωγή για αυτά. Μπορεί να χορηγήσει ακόμα και αντισταμινικά και αντιφλεγμονώδη. Πολλές φορές, όμως, οι αλλεργίες δεν ελέγχονται με φαρμακευτική αγωγή, οπότε πρέπει να επισκεφτείτε δερματολόγο κτηνίατρο. Αυτός με ειδικές εξετάσεις στο αίμα ή με ενδοδερμικό έλεγχο θα εντοπίσει τον αλλεργιογόνο παράγοντα και θα χορηγήσει στον ασθενή μία ένεση για να "κατευνάσει" το ανοσοποιητικό σύστημα του  σκύλου στον αλλεργιογόνο παράγοντα και με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η αλλεργία.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οι εαρινές αλλεργίες στον σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top