728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

    Ναύτης κακοποιούσε σκυλιά (τραβώντας βίντεο!) πάνω σε πλοίο του Π.Ν. κατά τη διάρκεια της θητείας του!

    Μπορεί να διωχθεί μόνο για τη δημοσιοποίηση του βασανισμού.
    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απευθύνθηκε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) καταγγέλλοντας εκείνον που κακοποίησε δύο σκυλιά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο δράστης Μ. Ξ. είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook βίντεο το Σεπτέμβριο του 2009 που αποδεικνύουν τις πράξεις του αυτές.
    Σε αυτά φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος ναύτης βρίσκεται πάνω στο ρυμουλκό «Οδυσσεύς Α-425» – που συνήθως είναι ελλιμενισμένο στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας – και αφού...
    πιάνει διαδοχικά έναν μαύρο και έναν καφέ σκύλο από το κεφάλι και τη ράχη και τους πετάει στη θάλασσα, ενώ τουλάχιστον άλλοι δύο άντρες που παρακολουθούν τα κατορθώματα τραβάνε βίντεο.
    Εκείνοι που βλέπουν τι συμβαίνει στα ζώα ακούγεται να λένε γελώντας «το βρωμόσκυλο χρειάζεται μπάνιο» και στη συνέχεια: «πάει ο Διομήδης».
    Σε τρίτο βίντεο, που υπήρχε δημοσιευμένο στο προφίλ του Μ.Ξ. – το οποίο πια έχει κατέβει από το διαδίκτυο – ο ναύτης πετάει φρούτα μέσα σ’ έναν κάδο στον οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένοι αρουραίοι.
    Φαίνεται όπως καταγγέλλει η Π.Φ.Ο. πως και πάλι διασκεδάζει βασανίζοντας ζώα ενώ θα ήταν αναμενόμενο να είχε κάποιο βαθμό αποστροφής προς τα τρωκτικά καθώς βρίσκονται μέσα σ’ έναν άδειο αλλά βρώμικο κάδο απορριμμάτων.
    Η ευχαρίστηση, που αντλεί ο Μ.Ξ. φαίνεται να αντλεί από αυτές τους τις πράξεις κάνει κάθε λογικό άνθρωπο να σκεφτεί ότι πολλά ζώα θα έχουν βασανιστεί από τα χέρια του, όμως αυτό είναι κάτι που δεν αποδεικνύεται αλλά συμπεραίνεται.
    Οι ρυθμίσεις της σελίδας στην οποία ήταν δημοσιευμένα τα βίντεο δεν επέτρεπαν την αποθήκευση του γι’ αυτό και η Π.Φ.Ο. έχει στείλει από τις 22 Μαρτίου 2013 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καρέ – καρέ τα στιγμιότυπα, που αποδεικνύουν το έγκλημα.
    Μπορεί να διωχθεί μόνο για τη δημοσιοποίηση του βασανισμού
    Μπορεί η κακοποίηση να συνέβη το 2009 ή και νωρίτερα και να μην μπορούν πλέον να διωχθούν γι’ αυτή σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 4043/2012 («Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις») που βάζει υποθέσεις όπως αυτές στο αρχείο.
    Όμως η δημοσιοποίηση του υλικού αυτού στο διαδίκτυο είναι ένα διαρκές έγκλημα και γι’ αυτό μπορεί να ασκηθεί δίωξη εις βάρος τους.
    ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ Π.Ν. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ
    http://www.zoosos.gr/article/3796/kakopoiouse-skulia-pano-se-ploio-tou-pn-kata-te-diarkeia-tes-theteias-tou?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ναύτης κακοποιούσε σκυλιά (τραβώντας βίντεο!) πάνω σε πλοίο του Π.Ν. κατά τη διάρκεια της θητείας του! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top