728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

    Ποιος σκύλος άλλαξε την ροή της ιστορίας;

    Ο Μέγας Αλέξανδρος ως μαθητής του Αριστοτέλη ήταν ιδιαίτερα  κυνόφιλος.
    Εξάλλου, ο δάσκαλος του ο Αριστοτέλης στο έργο του 'Περί ζώων ιστορία" αναφέρει εκτενώς όλα τα είδη σκύλων στην Αρχαία Ελλάδα.
    Ο Μέγας Αλέξανδρος στην εκστρατεία του στη Περσία είχε αγοράσει ένα σκύλο ράτσας μολοσσού έναντι αδράς αμοιβής που τον ονόμασε Περίττα (φωτο). Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή που δίνει στο έργο του ο ιστορικός Πλούταρχος, ο Αλέξανδρος είχε κοντά του τον σκύλο από τότε που ήταν κουτάβι.
    Στον...
    πόλεμο με τους στρατιώτες του του Δαρείου του Γ' δεν είχε χρόνο να αντιμετωπίσει ένα ελέφαντα που τον πλησίαζε επιθετικά.
    Ο Περίττας, τότε, έτρεξε και δάγκωσε στο χείλος τον ελέφαντα και με αυτόν τον τρόπο έσωσε τον Αλέξανδρο από βέβαιο θάνατο. Αν λοιπόν δεν ήταν ο Περίττας δεν θα έφθανε μέχρι τα πέρατα του κόσμου ο Αλέξανδρος και έτσι δεν θα διέδιδε τον πολιτισμό!!!Γι αυτό ο Αλέξανδρος προς τιμή του ονόμασε μία πόλη Περίττα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    1. Περίτας με ένα ταφ ! όπως και η πόλη Περίτα με ένα ταφ. Βάσει των κειμένων του Πλουτάρχου. Βέβαια το πιο πιθανό είναι να έδωσε το όνομα αυτό ο Αλέξανδρος από την λέξη περιττός! Δηλαδή εξαιρετικός! ποιος ξέρει....?

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: Ποιος σκύλος άλλαξε την ροή της ιστορίας; Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top