728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

    Νομοσχέδιο θα προστατεύει τους σκύλους από την βία των αστυνομικών...

    Μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανέπτυξαν δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές με σκοπό την προστασία των σκύλων στο Κολοράντο.
    Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής David Balmer και η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Lucia Guzman κατέθεσαν ένα νομοσχέδιο, βάσει του οποίου οι σερίφηδες και οι υπηρετούντες σε αστυνομικά τμήματα θα μάθουν να φέρονται σωστά απέναντι σε ένα σκύλο, ακόμα κι όταν είναι άγριος. Αυτό προϋποθέτει πως θα εκπαιδεύονται  καθ' όλο τον χρόνο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι αστυνομικοί θα πρέπει πρώτα να αφήνουν τους ιδιοκτήτες να χειριστούν τους σκύλους.
    Ο Balmer δήλωσε πως τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι...
    αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν σκύλους. Μία τέτοια περίπτωση είναι εκείνη της Chloe. Ο ιδιοκτήτης της, Gary Branson, είχε αφήσει την Chloe στο σπίτι ενός γνωστού, όσο εκείνος έλειπε τον περασμένο Νοέμβριο στην Καλιφόρνια.Κάποια μέρα ο σκύλος έφυγε από το σπίτι και έτρεχε στον δρόμο. Ο αστυνομικός που την πυροβόλησε πολλές φορές είπε πως ήταν πολύ επιθετικός σκύλος. Τώρα σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιότητα σε ζώο. Η δικηγόρος του Branson, Jennifer Edwards δήλωσε πως το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο, αφού οι σκύλοι είναι τα μικρά παιδιά των ιδιοκτητών τους, ισότιμα μέλη της οικογένειάς τους.
    'Διάφορες εταιρείες έρχονται σε επαφή με σκύλους αλλά δεν τους πυροβολούν. Οι αστυνομικοί πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά όταν  ένας σκύλος γαβγίζει και όταν είναι πραγματικά επικίνδυνος.'' τονίζει ο Balmer. ''Δεν ξέρω κανέναν αστυνομικό να έχει πυροβολήσει γάτα'' προσθέτει.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νομοσχέδιο θα προστατεύει τους σκύλους από την βία των αστυνομικών... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top