728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

    Αντιδράσεις σε όλη την Κύπρο για την κακομεταχείριση σκύλων


    Φωτογραφίες-σοκ από πολίτες.
    Ο απροσδόκητος χαμός του 5χρονου Αίαντα Λοΐζου από δάγκωμα σκύλου έφερε στην επιφάνεια σωρεία προβλημάτων σχετικά με τον έλεγχο αλλά και την προστασία των κατοικίδιων τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από το ίδιο το κράτος.
    Δεκάδες πολίτες...
    επικοινώνησαν με το sigmalive εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την «ανευθυνότητα πολλών ιδιοκτητών σκύλων και της πολιτείας» όπως δήλωσαν.
    Μάλιστα, συγκεκριμένο άτομο έστειλε φωτογραφικό υλικό που απαθανατίζει την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόταν σκύλος ενώ ζούσε με ιδιοκτήτη και την άσχημη κατάληξη που είχε παρά την παρέμβαση της Αστυνομίας και των αρμοδίων Αρχών.



    Συγκεκριμένα, το σκελετωμένο σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες έμενε, σύμφωνα με πολίτη, σε άθλιο κλουβί χωρίς σταγόνα νερό. Στη συνέχεια κατασχέθηκε από μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, μέσω Αστυνομίας. Ο αστυνομικός συγκλονισμένος από την κατάσταση του σκύλου απαίτησε άμεσα την κατάσχεσή του. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα πάντα με τον πολίτη που κατήγγειλε το περιστατικό, δήλωσε ότι αγαπούσε το σκύλο και πως τον ήθελε πίσω, πράγμα που δεν επέτρεψε η Αστυνομία. Ωστόσο ο αρμόδιος κτηνιατρικός λειτουργός αντί να αρνηθεί, δέχτηκε να επιστραφεί το ζώο στον ιδιοκτήτη αφού θεραπευτεί. Να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός επέμενε στην μη παράδοση του σκύλου στον ιδιοκτήτη του. Τελικά το σκυλί επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη και πέθανε λίγο αργότερα.
    Αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλος αριθμός Κυπρίων πολιτών έδειξε ενδιαφέρον όπως δημιουργηθεί σελίδα στο facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να βγαίνουν στην επιφάνεια περιστατικά όπως το πιο πάνω αλλά και για την προστασία των κατοικίδων στην Κύπρο γενικότερα.
    http://cyprusnews.eu/sigma-live/1154183
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    1. Ο πρώτος υπεύθυνος -ανεύθυνος είναι ο αρμόδιος κτηνιατρικός λειτουργός που προφανώς δεν αγαπά τα ζώα και κατέχει θέση που αποφασίζει για αυτά. Αν τον απολύσετε και αν διώχνετε τέτοιους "επαγγελματίες" τότε θα υπάρξουν και δικαιώματα για τα ζώα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: Αντιδράσεις σε όλη την Κύπρο για την κακομεταχείριση σκύλων Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top