728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

    Πώς οι σκύλοι από την Ταϊλάνδη καταλήγουν σε εστιατόρια του Βιετνάμ...

    Την περιπέτεια χιλιάδων σκύλων και το εμπόριο που γίνεται εις βάρος τους περιγράφει ένα ρεπορτάζ του CNN. Σύμφωνα με αυτό, το εμπόριο σκύλων στην Ταϊλάνδη έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης από το Βιετνάμ.
    Οι ακτιβιστές αναφέρουν πως για τον σκοπό αυτό επιλέγονται όχι μόνο αδέσποτοι αλλά και δεσποζόμενοι σκύλοι. Καθένας από αυτούς πωλείται στα εστιατόρια του Βιετνάμ για 60 δολλάρια.
    Οι συνθήκες υπό τις οποίες μεταφέρονται είναι τουλάχιστον άθλιες. Μέσα σε ένα κλουβί βρίσκονται περίπου 20 σκύλοι και πηγαίνουν από την βορειοδυτική Ταϊλάνδη μέσω του Μεκόνγκ ποταμού με προορισμό τα εστιατόρια του Βιετνάμ. Ορισμένοι πεθαίνουν από ασφυξία κατά την διάρκεια του ταξιδιού το οποίο διαρκεί για μέρες.
    Το μαρτύριο τους συνεχίζεται και κατά την άφιξή τους στο Βιετνάμ. Λέγεται πως ο φόβος και το...


    άγχος αυξάνουν τα επίπεδα των ορμονών, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η γεύση του κρέατος τους.
    Για αυτό, οι σκύλοι τοποθετούνται σε τόσο μικρά κελιά, ώστε να μην μπορούν να κινηθούν. Ύστερα είτε τους χτυπούν μέχρι θανάτου με ρόπαλο είτε τους κόβουν τον λαιμό.
    Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα τον χειμώνα, καθώς τότε το κρέας σκύλου θεωρείται ένα ιδανικό ζεστό γεύμα. Οι ακτιβιστές καταγγέλλουν πως περίπου 200.000 σκύλοι ετησίως μεταφέρονται στο Βιετνάμ.
    Μολονότι το εμπόριο είναι παράνομο στην Ταϊλάνδη και οι αρχές έχουν εμποδίσει πολλές τέτοιες μεταφορές, οι έμποροι ισχυρίζονται πως η νομοθεσία δεν είναι σαφής και αντιμετωπίζονται από τις δικαστικές αρχές με επιείκεια.
    Οι ακτιβιστές τονίζουν πως πρόκειται  για παράνομο εμπόριο που αξίζει εκατομμύρια δολλάρια ετησίως. ''Είναι πραγματικά η κόλαση στην γη.'' λένε χαρακτηριστικά.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς οι σκύλοι από την Ταϊλάνδη καταλήγουν σε εστιατόρια του Βιετνάμ... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top