728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

    Σκύλοι Αγίου Βερνάρδου αντί...αγημάτων στην Ελβετία!

    Την πρόταση ενός γερουσιαστή ο οποίος ζητούσε να καταργηθούν τα τιμητικά αγήματα κατά τη διάρκεια της... επίσκεψης ξένων ηγετών και να αντικατασταθούν με... σκύλους Αγίου Βερνάρδου ή με συγκροτήματα παραδοσιακών χορών, απέρριψε η κυβέρνηση της Ελβετίας.
    Η υποδοχή του ηγέτη ενός κράτους με στρατιωτικές τιμές αποτελεί...μακρά παράδοση και είναι αναπόσπαστο μέρος του διπλωματικού πρωτοκόλλου που ισχύει σε διεθνή κλίμακα", υπενθύμισε η κυβέρνηση απαντώντας στο αίτημα που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο.
    Ο Τόμας Μίντερ, ο γερουσιαστής που είχε την πρωτοβουλία αυτή, ζητούσε να επανεξεταστεί ο "πεπαλαιωμένος" τρόπος υποδοχής των ξένων ηγετών και να προβληθούν περισσότερο τα πλεονεκτήματα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Ελβετίας. Υποστήριζε μάλιστα ότι η επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος είναι "αδικαιολόγητη" δεδομένου ότι η Ελβετία είναι ουδέτερη χώρα.
    Ο γερουσιαστής, ο οποίος κατάγεται από το Σαφχόιζε, στη βόρεια Ελβετία, πρότεινε να αντικατασταθούν οι στρατιώτες από σκύλους Αγίου Βερνάρδου, από φολκλορικά συγκροτήματα ή από μια ορχήστρα.
    Η κυβέρνηση απάντησε ότι το διεθνές πρωτόκολλο επιτάσσει την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την επιθεώρηση του στρατιωτικού αγήματος και τόνισε ότι η μη τήρηση αυτού του τελετουργικού θα συνιστούσε "προσβολή" στους ξένους ηγέτες αλλά και στην ίδια τη χώρα.
    ΑΠΕ-ΜΠΕ
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σκύλοι Αγίου Βερνάρδου αντί...αγημάτων στην Ελβετία! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top