728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

    Αντιδράσεις για την συλλογή βαλσαμωμένων ζώων σε σχολείο στα Τρίκαλα...

    Μια προσφορά του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Καλυβίων (ΕΛΟΚ) στο Δημοτικό Σχολείο Μεγ. Καλυβίων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
    Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.grη προσφορά, είναι …βαλσαμωμένα ζώα που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή του Χρυσόστομου Χαχάμη στην μνήμη του πατέρα του Κων/νου και την οποία ο ΕΛΟΚ, δώρισε στο Δημοτικό Σχολείο, με την συλλογή να βρίσκεται στον εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο του Σχολείου.
    Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολικής Μονάδας, αντιδρά για την ύπαρξη της συλλογής που είναι ασυντήρητη, αλλά κυρίως, θεωρώντας πως αυτή έχει «αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα», καθώς αντί να περνά στα μικρά παιδιά το μήνυμα της αγάπης για τα ζώα, τα περνά υποσυνείδητα το ακριβώς αντίθετο μήνυμα.
    Ήδη έχει σταλεί έγγραφο από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όσο και στην Διεύθυνση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με το οποίο ζητείται από τους Εκπαιδευτικούς, η απομάκρυνση από το Σχολείο της επίμαχης συλλογής που θεωρείται πλέον μετά την δωρεά, περιουσία της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων που έχει και την ευθύνη της απομάκρυνσής της.
    Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να υπάρξει αυτοψία του χώρου για να διαπιστωθεί από τους αρμόδιους αν η συλλογή αυτή με τα βαλσαμωμένα ζώα πρέπει να απομακρυνθεί.
     trikalanews.gr

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αντιδράσεις για την συλλογή βαλσαμωμένων ζώων σε σχολείο στα Τρίκαλα... Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top