728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

    Αντιδράσεις για τον ταύρο στην όπερα...

    45.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στην διαδικτυακή καμπάνια ζητώντας την απομάκρυνση ενός ζωντανού ταύρου από μια επερχόμενη παράσταση όπερας στην Ισπανία. 
    Η παράσταση με τίτλο "Ο Μωυσής και ο Ααρών" ξεκινάει στις 24 Μαΐου στο Teatro Real στη Μαδρίτη και περιλαμβάνει μια σκηνή με τον ζωντανό ταύρο και μια γυμνή γυναίκα ηθοποιό. 
    Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι από τις πρόβες και προκάλεσαν τις αντιδράσεις.
    Ο ταύρος εμφανίζεται στη σκηνή για 15 λεπτά, ταλαιπωρείται από τις συνεχείς μεταφορές και υπόκειται σε διαδικασία που το αγχώνει. 
     Οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι ο ταύρος υποβάλλεται σε «περιττό άγχος» και με αίτημα τους στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας ζητούν να απαγορεύσει την παράσταση, ή να αναγκάσει τους παραγωγούς να αντικαταστήσουν τον ζωντανό ταύρο με ένα άγαλμα. 
    Η αναφορά τονίζει πως η ένταξη του ζώου στην παράσταση συνεπάγεται έκθεση σε φως και δυνατούς ήχους, συνεχή μεταφορά και δημιουργία περιττού άγχους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη σκηνή. "Η χρήση των ζώων σε κάθε είδους θέαμα είναι εξευτελιστική, σκληρή και περιττή, ως εκ τούτου, ζητούμε από τον Υπουργό Πολιτισμού, Inigo Mendez de Vigo, και τη δήμαρχο της Μαδρίτης, Manuela Carmena, να ακυρωθεί η παράσταση ή να γίνει αντικατάσταση του ζώου με κάποια ρεπλίκα" προσθέτει η επιστολή. 
    Οι ακτιβιστές αναφέρουν επίσης πως υποψιάζονται ότι το ζώο είναι υπό την επήρεια ισχυρών ηρεμιστικών προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα τη σκηνή. 
    Από την άλλη, εκπρόσωπος του θεάτρου δήλωσε πως ο ταύρος δεν παίρνει παυσίπονα ή φάρμακα και δύο φροντιστές είναι πάντα σε ετοιμότητα για να επέμβουν αν κάτι πάει στραβά. Σύμφωνα με την El Pais, ο ιδιοκτήτης του ταύρου αμείβεται με περίπου € 5.000 για κάθε παράσταση. Η ίδια όπερα είχε επίσης προκαλέσει σάλο κατά το ανέβασμα της σε θέατρο του Παρισιού με μέλη του θιάσου να παραπονιούνται πως το ζώο κερδίζει περισσότερο ανά παράσταση από όσα πληρώνονται αυτοί για ένα μήνα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Αντιδράσεις για τον ταύρο στην όπερα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top