728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

    «Δελφινοθεραπεία» στον Αμβρακικό!

    Στον κόλπο του Αμβρακικού, μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες και έχει ανακηρυχτεί σε εθνικό πάρκο από το 2008, επιβιώνει ένας από τους τελευταίους υγιείς πληθυσμούς ρινοδέλφινων της Μεσογείου.
    Ο επισκέπτης μπορεί να επιβιβαστεί στο ξύλινο τρεχαντήρι («Ο Αγιος Σώστης») από την προβλήτα του λιμανιού της Πρέβεζας και με τη βοήθεια δύο περιβαλλοντολόγων, της Βενετίας Γίγη και του Βασίλη Λέκκα, να γνωρίσει από κοντά τον μαγικό κόσμο των πανέμορφων θηλαστικών. «Προσπαθούμε να μεταδώσουμε το πάθος μας και τις γνώσεις μας για τη θάλασσα και τη φύση γενικότερα, με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση» αναφέρει η Βενετία Γίγη, που μαζί με τον συνάδελφό της διοργανώνουν τις μίνι κρουαζιέρες στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού.
    O πληθυσμός των ρινοδέλφινων του Αμβρακικού Κόλπου είναι μόνιμος και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πυκνότητες στη Μεσόγειο. Κοντά στα δελφίνια, ο επισκέπτης θα δει προστατευόμενα είδη πουλιών, ενώ τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες θα παρατηρήσει να κολυμπούν στο φυσικό περιβάλλον τους και θαλάσσιες χελώνες καρέτα - καρέτα. Ο Αμβρακικός, παρά το γεγονός της προστασίας του από τη διεθνή συνθήκη Ramsar, κινδυνεύει. Νούμερο ένα απειλή εξακολουθεί να αποτελεί η θαλάσσια ρύπανση, και ιδιαίτερα αυτή που προκαλoύν ουσίες, όπως τα βαρέα μέταλλα (υδράργυρoς, μόλυβδoς κ.ά.).
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Δελφινοθεραπεία» στον Αμβρακικό! Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top