728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

    Ο Lover αναζητά μια πραγματική οικογένεια....

    Αυτό ο κούκλος είναι ο Lover. Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης της Λάρισας μπροστά σε μάρτυρες κι εγκαταλείφθηκε πριν προλάβουν να σταματήσουν οι άνθρωποι τον οδηγό που επιτάχυνε παρόλο που του φώναζαν και του έκαναν νοήματα να μείνει στο σημείο. Πάνω στην αναταραχή δεν κράτησε κανείς την πινακίδα του αυτοκινήτου κι έτσι ο δράστης διέφυγε ανενόχλητος.
    Ο Lover παρέμεινε στο έδαφος για 20 λεπτά χωρίς να μπορεί να κουνηθεί από το χτύπημα και το σοκ. Εκείνη την ώρα ένας νεαρός που βρισκόταν στο σημείο μας κάλεσε για βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να τον συνεφέρει.
    Την ώρα που φθάσαμε, ο Lover μόλις είχε σηκωθεί και κοιτούσε γύρω του αναστατωμένος, προσπαθώντας κάτι να βρει. Ίσως τον προηγούμενο κηδεμόνα του; Ο Lover φορούσε κίτρινο περιλαίμιο και αντιπαρασιτικό κολλάρο. Όμως η οικογένειά του δεν ήταν εκεί και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι τον εγκατέλειψαν. Πρώτα από όλα δεν έφερε το υποχρεωτικό από τη νομοθεσία μικροτσίπ -που θα τον οδηγούσε κατευθείαν πίσω σπίτι του- και δεύτερον δεν τον αναζήτησε κανείς. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι ότι ένας σκύλος όπως αυτός, ο οποίος πωλείται στις «αγγελίες για κυνηγούς» τουλάχιστον 900€, κατέληξε στο δρόμο. Άραγε δεν τους "χρησίμευε" σε τίποτα;
    Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ο Lover είναι υγιέστατος και δεν είχε προβλήματα από το χτύπημα. Πρόκειται για ένα γλυκό αγγλικό σέτερ λάβερακ, περίπου 2,5 ετών, 25 κιλά. Τις πρώτες μέρες φιλοξενήθηκε από το νεαρό που μας πήρε τηλέφωνο και στη συνέχεια, στις 25/10 μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Λάρισας για να γίνει η στείρωσή του, εξετάσεις αίματος και φυσικά, ο εμβολιασμός και η τοποθέτηση μικροτσίπ.
    Αν θέλετε να συμμετέχετε στη διαδικασία και να βοηθήσετε με οποιοδήποτε τρόπο τον Lover, είτε με ΥΙΟΘΕΣΙΑ, είτε με ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, επικοινωνήσετε μαζί μας με μήνυμα στη σελίδα ή στο τηλέφωνο 6978121020 (κα Αλεξάνδρα).

    Όνομα: Lover
    Τρέχουσα κατοικία: [1. Φιλοξενία σε εθελοντή 2. Σύντομη παραμονή στο κυνοκομείο 3. Φιλοξενία σε σπίτι εθελοντών]
    Ράτσα: Αγγλικό Setter Laverack
    Γένος: Αρσενικό
    Ηλικία: 2,5 ετών
    Βάρος: 25 κιλά
    Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
    Στειρωμένος: ΝΑΙ
    Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
    Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
    Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
    Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
    Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
    Αριθμός Microchip: 9410000163005465
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Lover μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο:https://www.facebook.com/pg/AdespotoiEthelontesLarisasPhilozoikoSomateio/photos/?tab=album&album_id=1553137881418187

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
    -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο)
    -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€)
    [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]

    Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
    Larissa’s Stray Volunteers
    Facebook Twitter Google+

    Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
    Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Lover αναζητά μια πραγματική οικογένεια.... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top