728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

    ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ! Καταδίκη από τον δήμο και τους συλλόγους...

    Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων του δήμου Βέροιας την Δευτέρα εκφράστηκε ο αποτροπιασμός απέναντι στο πρόσφατο φαινόμενο μαζικών δηλητηριάσεων αδέσποτων σε γειτονιές της πόλης από τους προέδρους των δύο Ζωοφιλικών Συλλόγων της Βέροιας, Βάσω Τάκη και Αμαλία Καλπάκη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά και τον πρώην Βασίλη Παπαδόπουλο παρουσία και υπηρεσιακών του Κυνοκομείου.
    Με αφορμή τις φόλες, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν επί μέρους ζητήματα και προτάσεις για τα κακώς κείμενα και από τις δύο πλευρές, οι οποίες καταδίκασαν αμφότερες, την δηλητηρίαση των αδέσποτων, ενώ ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων με συνημμένες φωτογραφίες που θα του διαθέσουν οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι.
    Από τους συμμετέχοντες πολίτες ζητήθηκαν ευθύνες από το Δήμο στην διαχείριση του θέματος και προτάθηκε να γίνουν συχνότερες οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης.
    Μπήκε θέμα επίσης, από τους «ΖΩ.Η.» για τα τσοπανόσκυλα και την ευθύνη του Δήμου ως προς τις κυρώσεις που αφορούν στους κτηνοτρόφους. Ερωτήματα τέθηκαν και για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την περισυλλογή σκυλιών που βρίσκονται σε οίστρο αλλά και για τις απαραίτητες στειρώσεις που «δεν γίνονται» όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των συλλόγων.
    Απαντώντας σε όλα αυτά, ο κ. Κορωνάς είπε ότι ο Δήμος ζήτησε από τα φιλοζωικά σωματεία να αναφέρουν πού και πόσα σκυλιά υπάρχουν ανά περιοχή, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση, ούτε γι’ αυτό ούτε για το πού εντοπίζονται υπολείμματα από φόλες. Εκτίμησε ότι υπάρχει μία στάση καχυποψίας απέναντι στο Δήμο που δεν βοηθάει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία είναι απαραίτητη.
    Απάντησε επίσης ότι στο Κυνοκομείο υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος (από το 2016), ενώ έγινε αναφορά και στη σημαντική βοήθεια μιας ομάδας Γερμανών για στειρώσεις.
    «Γιατί ψάχνετε να βρείτε ευθύνες μόνο σε μας; Εσείς κάνατε κάποια παράσταση στην Αστυνομία ή στο Δασαρχείο για τις φόλες και για όλα αυτά;» ρώτησε ο κ. Κορωνάς. «Ανεγκέφαλους» χαρακτήρισε ο Βασίλης Παπαδόπουλος αυτούς που δηλητηριάζουν αδέσποτα, εκφράζοντας παράπονα από τη συνεργασία των ζωοφιλικών σωματείων με το Δήμο, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ανήκει και στους δύο φορείς.

    πηγή: https://www.laosnews.gr
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ! Καταδίκη από τον δήμο και τους συλλόγους... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top