Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πάει ο παλιός ο χρόνος...

Ποιος δεν έχει τραγουδήσει στα παιδικά του χρόνια το τραγούδι:
Πάει ο παλιός ο χρόνος ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στη καρδιά. 
Καλή χρονιά, καλή χρονιά  χρόνια πολλά, χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά!....  

Σε λίγο....

...ο Δεκέμβρης και μαζί το 2018 μας αποχαιρετούν...

ΑΠΟ 1/1! Πού απαγορεύονται οι πωλήσεις ζώων από pet shops...

Σε ισχύ τίθεται από την 1η Ιανουαρίου ο νόμος στην Καλιφόρνια που απαγορεύει τις πωλήσεις ζώων από pet shops.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2017, τα μαγαζιά μπορούν να πωλούν ζωάκια, μόνο αν αυτά προέρχονται από ζωοφιλικές οργανώσεις και καταφύγια.
Για αυτό, πρέπει να κρατούν αρχείο για το πού προέρχονται τα ζωάκια και να γράφουν τις σχετικές πληροφορίες στα κλουβιά.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 δολλαρίων.
Σκοπός είναι να βρουν σπίτι τα ζωάκια και να μην ενθαρρύνεται το εμπόριο.
Ο νόμος χαρακτηρίστηκε νίκη για τα ζωάκια αλλά και για τους φορολογούμενους που πλήρωναν  250 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως για την στέγη και την ευθανασία πολλών εξ αυτών.
Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία που εισάγει τέτοιο νόμο, ο οποίος όμως δεν καλύπτει τις πωλήσεις από τους ίδιους τους εκτροφείς.
Την 1η Ιανουαρίου τίθεται σε ισχύ κι ένας άλλος νόμος στην Καλιφόρνια σύμφωνα με τον οποίο ο δικαστής θα αποφασίζει σε περίπτωση διαζυγίου ποιος θα πάρει την επιμέλεια του κατοικιδίου.

Έχει για όλους δώρα....


Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών και όχι μόνο νοιάζεται για όλα τα πλάσματα, ακόμα και για τα πετεινά του  ουρανού αλλά και για όλα τα ζώα όπως τα ζαρκάδια, ελάφια, λύκους, αλεπούδες και πολλά άλλα....

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα με ζώα....

Παλιά πίστευαν ότι ο Άγιος Βασίλης ήταν και ζευγολάτης, για αυτό πήγαινε και έβλεπε τα ζώα που χρησιμοποιούσαν για όργωμα, δηλαδή τις αγελάδες και τα άλογα, για αυτό οι άνθρωποι έπρεπε να τα είχαν καθαρά και περιποιημένα, γιατί ο Άγιος ρωτούσε τη νύχτα που ερχόταν καθένα χωριστά, μάλιστα έβαζαν στο παχνί τους σε καθένα τη μερίδα του.
Η νοικοκυρά, όταν έπλαθε το γιορταστικό ψωμί της Πρωτοχρονιάς, έβγαζε ξεχωριστά ζυμάρι και έφτιαχνε τη βοϊδοκολούρα για να έχουν υγεία τα ζώα τους....

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται....

 ....μέσα στο χιόνι με το έλκηθρο του φορτωμένος με δώρα και έχοντας παρέα τα ζώα, αλλά σταματά λίγο μέσα στο χιονισμένο τοπίο, για να ξεκουραστεί....

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Είχα στείλει και εγώ γράμμα...

... στον Άγιο Βασίλη με την επιθυμία μου σκέφτεται ο μικρός σκύλος, άραγε θα με θυμηθεί και εμένα ο Άγιος Βασίλης;

Μία γυναίκα μόνη....

...για παρέα εκτός από το κρασί χρειάζεται οπωσδήποτε να έχει κοντά της ένα σκυλάκι Westie Terrier....

Τόσο χαριτωμένα!...

Ποιος δεν θα ομολογήσει ότι αυτά τα νεαρά σκυλάκια δεν είναι πράγματι χαριτωμένα με τη μπέρτα και τους σκούφους τος Αγίου Βασιλείου;...

Η αναχώρηση στην Αίγυπτο....

Ἀναχωρησάντων των μάγων ιδοὺ άγγελος Κυρίου φαίνεται κατ᾿ όναρ τώ ᾿Ιωσὴφ λέγων· εγερθεὶς παράλαβε τὸ παιδίον και την μητέρα αυτού καὶ φεύγε εις Αἴγυπτον, και ίσθι ἐκίῖ έως αν είπω σοι· μέλλει γὰρ ῾Ηρῴδης ζητείν τὸ παιδίον του απολέσαι αυτό...

Στην εικόνα φαίνεται η Παναγία με τον Ιησού πάνω σε γαϊδουράκι κατά την αναχώρηση τους για την Αίγυπτο, σύμφωνα με τη περικοπή από το σημερινό κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο... ..

Με τα Yorkie στην αγκαλιά του....

Ο Άγιος Βασίλης ξεκουράζεται έχοντας στην αγκαλιά του τα αγαπημένα του σκυλάκια Yorkishire.....

Ξέρετε ότι...

...τα μικρά αυτά χαριτωμένα σκυλάκια είναι ράτσας Corgi και μάλιστα μόλις τριών εβδομάδων;

Μου αρέσει...

...το Σαββατοκύριακο και μάλιστα όταν είναι  εορταστικό και μάλιστα το τελευταίο του χρόνου  ακόμα περισσότερο, μας λέγει ο αγαπημένος μας Snoopy....

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ! Τι έκανε ένα καταφύγιο για τα αδέσποτά του την ημέρα των Χριστουγέννων...

Αυτά τα Χριστούγεννα ήταν τα καλύτερα για τους σκύλους ενός καταφυγίου στην πόλη Γουίνιπεγκ του Καναδά, αφού δεν τα πέρασαν μόνοι τους.
Εκατοντάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υπεύθυνων μέσα από το Facebook και έτσι άφησαν για λίγο την διασκέδαση, για να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους στα αδέσποτα, να τους κάνουν παρέα και να παίξουν μαζί τους.
Οι υπεύθυνοι δεν περίμεναν ότι η ανταπόκριση θα ήταν τόσο μεγάλη και ότι θα βρισκόντουσαν τόσοι άνθρωποι αυτή την ημέρα να προσφέρουν λίγη αγάπη στα αδέσποτα. 

Ο γλυκούλης Franz ψάχνει την δική του οικογένεια...

Ο Franz γεννήθηκε από μια αδέσποτη σκυλίτσα, σε ένα χωριό που κάθε δρόμος έχει και το δικό του αδεσποτάκι. Η σκυλίτσα έχει μάθει να αποφεύγει τα αυτοκίνητα. Τα κουτάβια της όμως όχι. Και ακριβώς επειδή κινδύνευαν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, η κυρία που φιλοξενεί τον Λεωνίδα μας τα έβαλε στην αυλή της. Τα κουτάβια είναι πλέον ασφαλή, η μαμά τους θα στειρωθεί, όταν δεν θα την έχουν πια ανάγκη.
Ο Franz είναι ένα χαρούμενο κουτάβι. Όλη μέρα παίζει με τα αδέρφια του και το αγαπημένο παιχνίδι του είναι να κλέβει τα παιχνίδια του Λεωνίδα.
Αν είστε η μελλοντική οικογένεια του Franz καλέστε στο 6978121020 (Αλεξάνδρα)

Όνομα: Franz
Ράτσα: Ημίαιμo
Γένος: Αρσενικό
Ηλικία: 2,5 μηνών
Τελικό Βάρος: θα γίνει περίπου 15 κιλά
Τρέχουσα κατοικία: Φιλοξενείται
Εμβολιασμένος: ΝΑΙ
Στειρωμένος: ΟΧΙ
Φιλικός με τους σκύλους: ΝΑΙ
Φιλικός με τις γάτες: ΝΑΙ
Φιλικός με τα παιδιά: ΝΑΙ
Ιδιαίτερες ανάγκες: ΌΧΙ
Ιδιαιτερότητες: ΟΧΙ
Αριθμός Microchip: 941000016367142

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ζώα που θα υιοθετήσετε μεταφέρονται σε όλη την Ελλάδα κατόπιν συνεννοήσεως με τους υποψήφιους ιδιοκτήτες. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε όλο το άλμπουμ του Franz ακολουθήστε το σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2059716294093674&type=1&l=4c10d862a0
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Για να δείτε το άλμπουμ του Λεωνίδα που τα φιλοξενεί στον κήπο του ακολουθήστε το σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1429165793815397&type=1&l=66c4045757
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται: -να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου (πρόστιμο: 300€ για κάθε ζώο) -να μεριμνά για τη στείρωσή του εφόσον δεν επιθυμεί τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες. (πρόστιμο για την παράλειψη αυτής: 300€) [Ν.4039/12 αρθρ.5. παρ.1ε) και 1ζ)]
-----------------------------------------------------------






Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας –
Larissa’s Stray Volunteers
Facebook Twitter Google+




Το σωματείο μας δεν χρηματοδοτείται από κρατικούς ή άλλους φορείς.
Στηρίζεται αποκλειστικά σε δωρεές πολιτών.

Αχ, τι ωραία που μυρίζουν!....

Αυτό φαίνεται να αναφέρει στο μικρό κοριτσάκι ο σκυλάκος για τις όμορφες Πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές που έφτιαξε.... 

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί;....

Αυτές τις μέρες πράγματι όλοι γυρίζουμε πίσω με νοσταλγία  και θυμόμαστε  περιμένοντας τον Άγιος Βασίλη  είχαμε ξαγρυπνήσει προκειμένου να τον δούμε και να πάρουμε τα δώρα του!....

Ο Άγιος Βασίλης αγαπά τα κατοικίδια...

Ο Άγιος Βασίλης  είναι ευχαριστημένος που στο σπίτι συνάντησε ένα μικρό σκύλο και για αυτό είναι έτοιμος να  του δώσει το δώρο του....

Παρέα με τον φίλο του...

Παρέα με τον αγαπημένο του φίλο ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζει τα τελευταία δώρα του....

ΜΗΝ ΦΟΡΑΤΕ ΖΩΑ! Καμπάνια με την Πενέλοπε Κρουζ και την Αλίσια Σιλβερστόουν...

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ζώα υποφέρουν κάθε χρόνο για το εμπόριο γούνας.
Ρακούν,μινκ, κογιότ, αλεπούδες, κουνέλια και σκύλοι βασανίζονται και θανατώνονται για την γούνα τους.
Σε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτό, η Πενέλοπε Κρουζ πήρε μέρος στην τελευταία καμπάνια της οργάνωσης ΡΕΤΑ κατά της γούνας, όπως είχε κάνει και το 2012.
''Πάντα ήμουν δυναμική και ισχυρογνώμων, χαρακτηριστικά τα οποία μου έχουν δημιουργήσει προβλήματα από τότε που πήγαινα σχολείο'' δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, για αυτό και τώρα δεν διστάζει να δείξει την αντίθεσή της για την γούνα.
''Πολλοί σχεδιαστές δεν χρησιμοποιούν πλέον γούνα ζώων και περιμένω να έρθει η ημέρα που κανένα ζώο δεν θα βασανίζεται και δεν θα σκοτώνεται για την γούνα του'' δήλωσε η Πενέλοπε Κρουζ η οποία μαζί με τον σύζυγό της Χαβιέ Μπαρδέμ είναι ζωόφιλοι και έχουν σώσει πολλούς σκύλους και γάτες.
Πράγματι, πολλοί οίκοι μόδας όπως Burberry, Gucci, Michael Kors, Jimmy Choo, Versace, Jean Paul Gaultier, John Galliano δεν χρησιμοποιούν πλέον γούνα ύστερα από τις πιέσεις της ΡΕΤΑ.
Άλλοι όπως Gap Inc, H&M, Inditex (ιδιοκτήτης του ZARA) Banana Republic, Ralph Lauren, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Giorgio Armani Vivienne Westwood έχουν αναγνωρίσει ότι η γούνα ανήκει στα ζώα.
Μια άλλη διάσημη ηθοποιός και συγγραφέας πήρε επίσης μέρος σε καμπάνια της ΡΕΤΑ καλώντας μας να μην φοράμε μάλλινα ρούχα.
Η Αλίσια Σιλβερστόουν πόζαρε γυμνή σε αφίσα για την οργάνωση που αναρτήθηκε σε πολλά σημεία στις ΗΠΑ, όπως στην Times Square στην Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη, θέλοντας να αποκαλύψει
την σκληρή αλήθεια για τα μάλλινα ρούχα.
Τα πρόβατα τραυματίζονται σοβαρά, προκειμένου να τους πάρουν το μαλλί, και μετά δεν τους παρέχουν καμία φροντίδα.
Για αυτό, η Αλίσια Σιλβερστόουν δήλωσε πως αντί να φορέσει δέρμα ή τρίχωμα ζώου θα προτιμούσε να είναι γυμνή. 

Προστατέψτε τον σκύλο σας από τις χαμηλές θερμοκρασίες!....

Μη βγαίνετε με τον σκύλο σας στο χιόνι, αν δεν δεν προστατεύετε τα πατουσάκια με μπότες, αν δεν έχει ζακέτα στο σώμα αλλά και σκουφάκια για το κεφάλι του...

Τι κάνει η γοητευτική γατούλα;....

Πολύ απλά προετοιμάζεται για τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα!...

Aπολαμβάνοντας τις νιφάδες....

Δύο σκυλάκια με τα κασκόλ τους απολαμβάνουν βλέποντας να πέφτουν οι νιφάδες του χιονιού!....

Για την Στεφανία!...

Για τη  Στεφανία που γιορτάζει σήμερα τι καλύτερο δώρο από μία τσάντα με τον αγαπημένο  Snoppy. Πολλές ευχές σε αυτήν αλλά και στον Στέφανο... 

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ! Θεραπευτικοί σκύλοι επισκέφθηκαν νοσοκομείο...

Καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο δεν μπορούσαν να δεχθούν οι ασθενείς του νοσοκομείου St David's Rehabilitation Hospital στο Ώστιν στο Τέξας των ΗΠΑ από την επίσκεψη σκύλων.
Οι θεραπευτικοί σκύλοι της οργάνωσης Divine Canines, μεταξύ αυτών ένα λαμπαρντόρ, αρκετά ημίαιμα και ένα μπάσετ χάουντ σε αμαξίδιο ονόματι Bailey ήταν ντυμένοι με χριστουγεννιάτικη αμφίεση και έφεραν χαρά στους ασθενείς, στο προσωπικό και στους επισκέπτες.




    

Oι καλύτεροι φίλοι...

Δύο καλοί φίλοι ένας σκύλος και μια πάπια πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα και τα πήγαν μάλιστα περίφημα....

Μην αφήνετε τα ζώα έξω.......

Μπορεί στον σκύλο να αρέσει να παίζει με το χιόνι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κρυώνει και ότι μπορεί να μένει με το πολύ κρύο έξω και να είναι απροστάτευτος....

Παιγνίδι με το χιόνι!....

Στα αγαπημένα μας τετράποδα αρέσει να παίζουν και να διασκεδάζουν με το χιόνι, όπως βλέπετε και στην εικόνα έναν μεγαλόσωμο σκύλο να παίζει με έναν χιονάνθρωπο. 

Όλοι τον περιμένουν!...

Τον Άγιο Βασίλη  όλοι στο σπίτι τον περιμένουν με χαρά  όχι μόνο  τα παιδιά αλλά και τα κατοικίδια δηλαδή τα σκυλάκια και τα γατάκια....

ΟΤΑΝ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ! Πού καταλήγουν τα ζώα μετά τα Χριστούγεννα...

Ένα αυτοκίνητο εγκαταλείπει στον δρόμο ένα σκύλο από φωτάκια υπό τον ήχο της Άγιας Νύχτας. Κι άλλοι σκύλοι εγκαταλείπονται δεμένοι σε διαφορετικά σημεία της πόλης, μέχρι που τα φωτάκια σβήνουν.
Αυτά διαδραματίζονται στο νέο βίντεο της ζωοφιλικής οργάνωσης ΡΕΤΑ το οποίο δείχνει τι συμβαίνει στα ζώα που δόθηκαν ως δώρα στις εορτές των Χριστουγέννων.
Η οργάνωση προειδοποιεί ότι δεν είναι καλή ιδέα να κάνουμε δώρα ζωάκια την περίοδο των εορτών και αυτό αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς. Περισσότερα από 6 εκατομμύρια ζώα εγκαταλείπονται στα καταφύγια των ΗΠΑ κάθε χρόνο κυρίως μετά τα Χριστούγεννα.
Η οργάνωση ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υιοθετούν μόνο όταν είναι έτοιμοι, ώστε να αποφεύγονται οι περιπτώσεις κακοποίησης και εγκατάλειψης.



Και από εμένα ....

...έχετε πολλές Χριστουγεννιάτικες ευχές...

Καλημέρα ...

... Καλά και όμορφα  Χριστούγεννα να περάσετε.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Η Νύχτα η Χριστουγεννιάτικη του Γ. Δροσίνη...

  Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη λυγούν τα πόδια και προσκυνούν γονατιστά στη φάτνη τους τ’ άδολα βόδια.
Κι ο ζευγολάτης ξάγρυπνος θωρώντας τα σταυροκοπιέται και λέει με πίστη απ’ της ψυχής τ’ απόβαθα, Χριστὸς γεννιέται!
   Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη κάποιοι ποιμένες ξυπνούν από φωνές ύμνων μεσούρανες στη γη σταλμένες.   Κι’ ακούοντας τα Ωσαννά απ’ αγγέλων στόματα στο σκόρπιο αέρα, τα διαλαλούν σε χειμαδιά λιοφώτιστα με τη φλογέρα.
  Την άγια νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη - ποιὸς δεν το ξέρει; - των Μάγων κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα λάμπει τ’ αστέρι. Κι’ όποιος το βρει μέσ’ στ’ άλλα αστέρια ανάμεσα και δεν το χάσει σε μιὰ άλλη Βηθλεέμ ακολουθώντας το μπορεί να φτάσει. 

Νάμουν του σταύλου ένα άχυρο....

Να ‘μουν του σταύλου έν' άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι
την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.
Να ιδώ την πρώτη του ματιά και το χαμόγελό του,
το στέμμα των ακτίνων του γύρω στο μέτωπό του.

Να λάμψω από τη λάμψη του κι' εγώ σαν διαμαντάκι
κι' από τη θεία του πνοή να γίνω λουλουδάκι.

Να μοσκοβοληθώ κι' εγώ από την ευωδία,
που άναψε στα πόδια του των Μάγων η λατρεία.

Να ‘μουν του σταύλου ένα άχυρο ένα φτωχό κομμάτι
την ώρα π' άνοιγ' ο Χριστός στον ήλιο του το μάτι.
Κ. Παλαμάς


Ο θρυλικός Σνούπυ...

...μας εύχεται με την σειρά του Καλά Χριστούγεννα!...

Ένας μικρός σκύλος με σκουφάκι!...

Ένας μικρός σκύλος με σκούφο Αγιοβασιλιάτικο εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα...

Υπάρχουν πολλά Χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
 Στην Σικελία συγκεκριμένα την παραμονή των Χριστουγέννων βγάζουν νερό από το πηγάδι και με αυτό ραντίζουν τα ζώα τους, για να έχουν υγεία, γιατί πιστεύουν ότι το νερό αυτό είναι αγιασμένο, επειδή εκείνη την ώρα γεννήθηκε ο Σωτήρας...

Μία διαφορετική χορωδία!...

Μια διαφορετική χορωδία αποτελούμενη από 4 μικρά Pugs λέγουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων... 

Ξέρετε ότι....

στα κατοικίδια αρέσει τον χειμώνα η ζέστη και να κάθονται κοντά στο τζάκι και μάλιστα όταν υπάρχει και καλή ατμόσφαιρα δίπλα στο στολισμένο με στολίδια και φωτάκια Χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί αυτά πρέπει να κάθονται μακριά από το τζάκι... 

Με κίτρινο γιλέκο και ο σκύλος...

Οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα ξεκίνησαν από την Γαλλία, διαμαρτυρόμενοι κατά της απόφασης για την αύξηση των φόρων, και εξαπλώθηκαν και σε άλλες χώρες όπως στο Βέλγιο και στην Πορτογαλία και τελευταία στην Ιρλανδία.
Στο Δουβλίνο πριν από λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα φωνάζοντας
συνθήματα κατά των τραπεζών και κατά της κυβέρνησης.
Στην συγκέντρωση το παρών έδωσε, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ένας σκύλος που φορούσε κι αυτός κίτρινο γιλέκο.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ! Αποκαλύψεις για τους σκύλους της Ελισσάβετ...

Η αγάπη της βασίλισσας Ελισσάβετ για τους σκύλους της είναι γνωστή.
Ενδιαφερόταν γι αυτούς τόσο πολύ, σε σημείο που το προσωπικό του παλατιού δυσανασχετούσε.
''Ήταν ορισμένες φορές που οι υπηρέτες στο Μπάκινγχαμ είχαν κουραστεί μαζί τους, επειδή τριγύριζαν συνέχεια μέσα στα πόδια τους '' όπως αποκάλυψε ο συγγραφέας Philip Dampier στο ντοκιμαντέρ ''Royals'' του Netflix.
Μια μέρα ένας από αυτούς πήρε την εκδίκηση του, όμως δεν φανταζόταν πως το παιχνίδι του θα κατέληγε σε τραγωδία.
Ο υπηρέτης Matthew King έριξε στο φαγητό των σκύλων ουίσκι και τζιν πιστεύοντας πως θα είχε πλάκα και δεν θα τους έκανε κακό.
Δυστυχώς, ένα κόργκι πέθανε από δηλητηρίαση. Ήταν ο 14 χρονος Phoenix που έφυγε από την ζωή
το 1999.
Η βασίλισσα της Μ. Βρετανίας ενοχλήθηκε τόσο, ώστε έδιωξε τον υπηρέτη.
Η Ελισσάβετ απέκτησε τον πρώτο της κόργκι ονόματι Susan το 1944. Την αγάπη για τους σκύλους την έμαθε από την μητέρα της και το ίδιο έκανε κι αυτή στην κόρη της την πριγκίπισσα Άννα.
Σήμερα έχει μόνο δύο σκύλους που ακούν στα ονόματα Vulcan και Candy.

Ο μικρός βοηθός...

Ο μικρός βοηθός του Άη Βασίλη έχει αναλάβει δράση και μοιράζει δώρα...

Χριστούγεννα με Pugs!...

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει κοντά του και παρέα δύο χαριτωμένα και πανέξυπνα σκυλάκια  pugs , για να μη πλήξει  καθόλου τη γιορτή των Χριστουγέννων;

Πανέτοιμος για τα Χριστούγεννα!...

Ο χαριτωμένος  σκύλος φόρεσε τα καλά του και είναι έτοιμος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα....