728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

    Ψάχνουν τις... ουρές της περίεργης υπόθεσης

    Απομακρύνθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου τα 36 τετράποδα που κατασχέθηκαν από τις λιμενικές υπηρεσίες της Πάτρας, με ευθύνη του δήμου Πατρέων, ενώ οι αρχές ασφαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για την περίεργη υπόθεση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές διερευνούν την «καταγωγή» των ζώων, δηλαδή από ποια ή περιοχές της χώρας προέρχονται και από ποιους, ενδεχομένως, ιδιοκτήτες, αλλά και προς ποια περιοχή της Ευρώπης κατευθύνονταν.
    Πέραν τούτου πάντως, οι 28 σκύλοι και οι 8 γάτες, που όπως έγραψε χθες η «Γ» εντοπίστηκαν σε βανάκια που επρόκειτο να μπουν σε πλοία της γραμμής Πάτρα-Ιταλία και στα οποία επέβαιναν τρεις υπήκοοι Μ. Βρετανίας, μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου σε χώρο ή χώρους που εξασφάλισε ο δήμος της Πάτρας, ενημερώνοντας παράλληλα τις λιμενικές αρχές και τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Π. ΜΕΛΑΣ: «ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΑΝΣΙΟΝ»
    Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, δήλωσε στην «Γ»: «Αναλάβαμε ως είχαμε υποχρέωση τα ζώα αυτά, παρόλο που δεν προέρχονται από την περιοχή μας. Ο Δήμος ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και έδωσε λύση στο πρόβλημα. Καταβάλλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μεταφερθούν σε πανσιόν, αλλά δεν τα δέχονταν, καθώς δεν ήταν γνωστό εάν είναι εμβολιασμένα. Ωστόσο, εξασφαλίσαμε λύση. Υπεγράφη το πρωτόκολλο παραλαβής από το Δήμο και τα ζώα απομακρύνθηκαν από το λιμάνι». Ο κ. Μελάς δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τον χώρο μεταφοράς των ζώων, σημειώνοντας πως είναι ενήμερες οι αρμόδιες αρχές (Λιμεναρχείο και Εισαγγελία), καθώς συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης.
    Επιπροσθέτως, συνεχάρη το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών για την ευαισθησία, που όπως υπογράμμισε, έδειξε στο ζήτημα και πρόσθεσε πως η δημοτική Αρχή προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις υποδομές αδέσποτων ζώων. «Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε δημοτικό κτηνιατρείο, αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη για κτηνίατρο. Εχουμε κάνει συμβάσεις με ιδιώτες κτηνιάτρους για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Εξετάζουμε και άλλες λύσεις, όπως δημιουργία δομών, αλλά η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο αγκάθι», σημείωσε.

    «ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ»
    Σημειώνεται πάντως, ότι μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, ακόμα και από την Αττική, επικοινώνησαν με την «Γ» και ζητούσαν πληροφορίες για την τύχη των ζώων, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ζητάμε να μεταφερθούν τα ζώα σε νόμιμα καταφύγια. Θα καταγγείλουμε τον Δήμο σε περίπτωση που έχει μεταφέρει τα ζώα σε χώρο στη Δυτική Αχαΐα που περισυλλέγονται ζώα παράνομα. Ανησυχούμε μήπως μεταφερθούν στο εξωτερικό, καθώς δεν έχουν γραφτεί σε βάση δεδομένων. Πάντως, οφείλουμε να συγχαρούμε τους λιμενικούς για τις προσπάθειες που κατέβαλαν να βρουν λύση…»

    πηγή: www.gnomip.gr/ 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ψάχνουν τις... ουρές της περίεργης υπόθεσης Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top