728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

    Γιατί οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες σύμφωνα με την επιστήμη

    Στην ερώτηση ποιο από τα δύο κατοικίδια, ο σκύλος ή η γάτα, είναι καλύτερο για τον άνθρωπο η επιστήμη μέσα από διάφορες έρευνες δίνει την απάντηση.
    Οι λόγοι για τους οποίους σύμφωνα με το Newsweek ο σκύλος είναι καλύτερος είναι οι εξής:

    Ο σκύλος έχει περισσότερους νευρώνες από την γάτα
    Έρευνα επιστημόνων από διάφορα πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων το πανεπιστήμιο Βάντερμπιτ και το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έδειξε ότι ο σκύλος έχει 500 εκατομμύρια νευρώνες περίπου στον εγκεφαλικό φλοιό του, δηλαδή διπλάσιο αριθμό από της γάτας.
    Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος έχει καλύτερη αντίληψη και μπορεί να προβλέψει περιστατικά με βάση τα όσα έχει ζήσει.

    Ο σκύλος μπορεί να μυρίσει τον καρκίνο
    Οι σκύλοι, όπως είναι γνωστό, έχουν πολύ καλή όσφρηση.
    Υπάρχουν σκύλοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευθεί να μυρίζουν τον καρκίνο ωοθηκών που δεν δίνει συμπτώματα ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο.
    Πρόσφατα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of the American Osteopathic Association έδειξε ότι οι σκύλοι, αφού εκπαιδευθούν κατάλληλα, μπορεί να καταλάβουν ποιος άνθρωπος πάσχει από καρκίνο στον πνεύμονα.


    Οι αλλεργίες στην γάτα είναι χειρότερες από ότι στον σκύλο
    Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κολλεγίου για την αλλεργία, το άσθμα και το ανοσοποιητικό σύστημα 1 στα 7 παιδιά ηλικίας από 6 ως 19 ετών έχει αλλεργία στις γάτες, δηλαδή ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτά που έχουν αλλεργία στους σκύλους.
    Οι αλλεργίες στις γάτες είναι πιο συχνές, όπως αναφέρεται στην σελίδα Live Science, εξαιτίας του μεγέθους και του σχήματος μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα τους.

    Ο σκύλος είναι καλύτερος για την υγεία του ανθρώπου
    Η γάτα, όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, είναι ένα πολύ καλό θεραπευτικό ζώο και βοηθάει συναισθηματικά τον άνθρωπο, όμως ο σκύλος κάνει την ζωή του καλύτερη σε πολλούς τομείς.
    Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό European Journal of Medical Research έδειξε ότι οι σκύλοι βελτιώνουν την ζωή των ηλικιωμένων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι σκύλοι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και κάνουν τους ανθρώπους να περπατούν περισσότερο.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί οι σκύλοι είναι καλύτεροι από τις γάτες σύμφωνα με την επιστήμη Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top