728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

    Ποιοι σκύλοι φοβούνται τον γιατρό; Τι έδειξε έρευνα

    Οι σκύλοι, όπως είναι γνωστό, φοβούνται και δεν θέλουν να πηγαίνουν στον κτηνίατρο και μια έρευνα ήρθε να μας δείξει ποιοι είναι αυτοί που φοβούνται περισσότερο.
    Μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής την Petra Edwards από την Κτηνιατρική Σχολή του πανεπιστημίου στην Αδελαΐδα παρατήρησαν την συμπεριφορά 26.555 σκύλων.
    Διέκριναν τους σκύλους σε αυτούς που φοβούνται αρκετά, δηλαδή χαμηλώνουν το βλέμμα, έχουν την ουρά κατεβασμένη, κουλουριάζονται και κλαψουρίζουν και σε αυτούς που φοβούνται πάρα πολύ, δηλαδή κουλουριάζονται πάρα πολύ, προσπαθούν να φύγουν και να κρυφτούν.
    Το 41% των σκύλων, σύμφωνα με την έρευνα, φοβήθηκε αρκετά και το 14% φοβήθηκε πάρα πολύ και αυτό σημαίνει πως το 55% των σκύλων φοβήθηκε στον κτηνίατρο.
    Ο πιο κρίσιμος παράγοντας είναι η ράτσα. Η έρευνα έδειξε ότι φοβούνται περισσότερο οι μικρόσωμοι σκύλοι και ακολουθούν οι ημίαμοι, ενώ λιγότερο φοβούνται οι μεγαλόσωμοι σκύλοι, όπως ντόπερμαν, μπόξερ, Αγίου Βερνάρδου και χάσκι Σιβηρίας αλλά και οι σκύλοι ράτσας σπάνιελ και τεριέ.
    Επίσης, ο τρόπος ζωής είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Οι σκύλοι που χρησιμοποιούνται για εκτροφή ή για επίδειξη και οι σκύλοι εργασίας φοβούνται λιγότερο. Από την άλλη, οι σκύλοι συντροφιάς που δεν έχουν τέτοιες δραστηριότητες φοβούνται περισσότερο.
    Οι σκύλοι που προέρχονται από εκτροφέα φοβούνται λιγότερο, ενώ οι σκύλοι που αποκτώνται από κάποιον γνωστό η αγοράζονται από κατάστημα φοβούνται περισσότερο.
    Οι σκύλοι που μένουν μόνοι στο σπίτι φοβούνται περισσότερο από αυτούς που μένουν με άλλους σκύλους.
    Τέλος, σημαντικό ρόλο παίζει και ο άνθρωπος, δηλαδή αν είναι η πρώτη φορά που έχει σκύλο, ο σκύλος του φοβάται περισσότερο στον γιατρό. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποιοι σκύλοι φοβούνται τον γιατρό; Τι έδειξε έρευνα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top