728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

    Η Pfizer αρνείται να σταματήσει πείραμα σε ζώα...

    Μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως η Pfizer κάνει πειράματα σε ζώα και μάλιστα αρνείται να τα σταματήσει.
    Συγκεκριμένα, η ζωοφιλική οργάνωση ΡΕΤΑ ζήτησε πριν από μερικούς μήνες από πολλές εταιρείες να σταματήσουν ένα πείραμα σε ποντίκια και άλλα μικρά ζώα και η Johnson & Johnson, AbbVie Inc., Boehringer Ingelheim και η Roche συμφώνησαν, όχι όμως η Pfizer.
    Σε αυτό το πείραμα πετούν ποντίκια, αρουραίους, χάμστερ ή ινδικά χοιρίδια μέσα σε ένα δοχείο με νερό. Στην αρχή τα ζώα πανικοβάλλονται και προσπαθούν σκαρφαλώνοντας να βγουν έξω και στην συνέχεια επιπλέουν.
    Το πείραμα έχει δείξει ότι, όταν τα ζώα επιπλέουν, σημαίνει ότι έχουν παραδοθεί και έχουν κατάθλιψη. Όσο περισσότερο τα πανικόβλητα ζώα προσπαθούν να κολυμπήσουν, τόσο λιγότερο καταθλιπτικά είναι.
    Το πείραμα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων, δεν έχει αποτέλεσμα μέσα σε αυτά τα 18 χρόνια που πραγματοποιείται και επομένως δεν έχουν δημιουργήσει ένα φάρμακο για να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη στον άνθρωπο.
    Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 1.270 ποντίκια και αρουραίοι έχουν υποφέρει από αυτό το πείραμα.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η Pfizer αρνείται να σταματήσει πείραμα σε ζώα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top