728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

    Νέα έρευνα: Πώς ο κορωνοϊός έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά στα ζώα

    Η σχέση των ανθρώπων με τα κατοικιδία τους βελτιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έδειξε η τελευταία έρευνα από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Κολοράντο, του Σαν Φρανσίσκο και του Πάλο Άλτο. Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά από τις 30 Μαρτίου μέχρι την 1η Μαΐου και είχε ως θέμα το πώς η απομόνωση και άλλοι παράγοντες συνδεδεμένοι με τον κορωνοϊό επηρέασαν την σχέση των ανθρώπων με τα ζώα.
    Η πλειοψηφία, δηλαδή, το 70%  των 4.105 ερωτηθέντων, απάντησε πως τα κατοικίδια τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο και δεν ένιωθαν κατάθλιψη, άγχος και μοναξιά αυτή την δύσκολη περίοδο.
    Επίσης, το 70% πέρασε περισσότερο χρόνο με τον σκύλο του λόγω του κορωνοϊού και το 42,5% περπάτησε περισσότερο μαζί του.
    Πολλοί ανέφεραν πως τα ζώα τους βοήθησαν να έχουν ένα σταθερό πρόγραμμα, να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα και να βρουν νόημα στην ζωή τους, ενώ οι περισσότεροι είδαν την σχέση τους με τα κατοικίδια ως ένα λόγο να σηκωθούν το πρωί και μια καλή συντροφιά τις ώρες της μοναξιάς.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νέα έρευνα: Πώς ο κορωνοϊός έφερε τους ανθρώπους πιο κοντά στα ζώα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top