728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

    Οργιάζει το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων στην Αλβανία

    Ανεξέλεγκτες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, πήρε το διαδικτυακό εμπόριο άγριων ζώων στην Αλβανία, σύμφωνα με  έκθεση διεθνούς οργάνωσης για την προστασία των ζώων, στην οποία γίνεται λόγος για αθρόες αγοραπωλησίες αρκούδων, αετών και λύκων και για κατανάλωση κρέατος αρκούδας σε εστιατόριο της Αλβανίας.
    Καταπέλτης για την κατάσταση της άγριας πανίδας στην γειτονική χώρα ήταν η οργάνωση FOUR PAWS, καταγγέλλοντας ότι άγρια ζώα προσφέρονται προς πώληση σε δημοφιλείς διαδικτυακές σελίδες της Αλβανίας, με κυριότερους αγοραστές ιδιοκτήτες εστιατορίων που κρατούν φυλακισμένα τα ζώα σε μικρά κλουβιά για να λειτουργούν ως αξιοθέατα για την προσέλκυση επισκεπτών. 
    Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι η περιβαλλοντική ΜΚΟ «Προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος στην Αλβανία» (PPNEA) βρήκε πιάτα άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος αρκούδας, στα μενού τοπικών εστιατορίων!
    Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά της FOUR PAWS, «σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Αλβανία αυξήθηκε τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι». Η έκθεση της FOUR PAWS, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, βασίστηκε σε έρευνα που έγινε πριν από έναν μήνα -τον Μάιο του 2020- στις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές σελίδες αγορών της Αλβανίας. Εκεί διαπιστώθηκε, ότι εκτός από εξωτικά ζώα, όπως πίθηκοι, υπήρχαν δεκάδες διαφημίσεις για καφέ αρκούδες, λύκους και αρπακτικά πουλιά, ζώα που αποτελούν προστατευόμενα είδη στην Αλβανία.

    πηγή: https://dasarxeio.com
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Οργιάζει το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων στην Αλβανία Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top