728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

    11η Σεπτεμβρίου: Πώς ένας σκύλος οδηγός έσωσε 30 ανθρώπους

    19 χρόνια πέρασαν από την επίθεση στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στους Δίδυμους Πύργους, που συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρο τον κόσμο.
    Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 οι Δίδυμοι Πύργοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, ύστερα από την επίθεση αεροπλάνου, και οι άνθρωποι που ήταν εκεί έτρεχαν να σωθούν.
    Μια από τις ιστορίες που ξεχωρίζουν είναι αυτή της Roselle, ενός λαμπραντόρ που ήταν σκύλος οδηγός και  έσωσε τον τυφλό ιδιοκτήτη του και άλλους 30 ανθρώπους, αφού οδηγώντας τους μέσα από τις φλόγες, τον καπνό και τα συντρίμμια κατέβηκαν με ασφάλεια 80 ορόφους.
    Ο Michael Hingson ήταν διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία Quantum και συνάντησε πρώτη φορά την σκυλίτσα το 1999.
    Έκτοτε, ήταν μαζί κάθε μέρα και καθόταν κάτω από το γραφείο του, όπως κι εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα Sunday Express.
    ''Όλοι έτρεχαν φωνάζοντας, ενώ η Roselle καθόταν ήσυχη δίπλα μου, όπως πάντα. Ήμασταν ομάδα και της είχα εμπιστοσύνη'', όπως ανέφερε και προσέθεσε πως αργότερα κατευθύνθηκαν προς την πόρτα και κατέβηκαν από τις σκάλες και τότε τους ακολούθησαν κι άλλοι.
    Μετά από 1 ώρα έφθασαν στο ισόγειο κι εκεί ένας αστυνομικός τους φώναξε να βγουν, γιατί το κτήριο θα κατέρρεε. Έτρεξαν να σωθούν και πάλι τον οδηγούσε η Roselle.
    Μετά από αυτό, ο Hingson εγκατέλειψε την καριέρα του στις πωλήσεις και ασχολήθηκε με την οργάνωση Guide Dogs for the Blind από την οποία προερχόταν η Roselle.
    Η σκυλίτσα συνταξιοδοτήθηκε το 2007, καθώς είχε πρόβλημα υγείας και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της, μέχρι το 2011, με τον Hingson.
    Εκείνη την χρονιά τιμήθηκε με τον τίτλο American Hero Dog από την οργάνωση American Humane, στην μνήμη της ιδρύθηκε το Roselle's Dream Foundation και γράφτηκε ένα βιβλίο για την ζωή της.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 11η Σεπτεμβρίου: Πώς ένας σκύλος οδηγός έσωσε 30 ανθρώπους Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top