728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

    Τι δυσκολεύει τους επιστήμονες και εξοργίζει τους ζωόφιλους με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

    Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που περιμένουν τόσοι άνθρωποι ανά τον κόσμο φέρνει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα.
    Οι φαρμακευτικές εταιρείες, προτού χρησιμοποιήσουν ανθρώπους εθελοντές, είχαν τις μαϊμούδες, για να ελέγξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου.
    Όμως, τώρα που περισσότερα από 100 εμβόλια είναι σε εξέλιξη, υπάρχει έλλειψη στις μαϊμούδες, όπως παραδέχεται ο Rudolph Bohm ο αναπληρωτής διευθυντής και κτηνίατρος  στο ερευνητικό κέντρο του πανεπιστημίου Tulane στην USA Today.
    Σε αυτό συμφωνεί κι ο Koen Van Rompay από το ερευνητικό κέντρο στην Καλιφόρνια δηλώνοντας
    στην Atlantic πως  ''σε εθνικό επίπεδο υπάρχει μεγάλη έλλειψη''.
    ''Δεν μπορούμε να βρούμε μαϊμούδες, έχουν εξαφανιστεί'' τονίζει ο Mark Lewis υπεύθυνος της εταιρείας Bioqual που ψάχνει ζώα για τους Αμερικανούς ερευνητές.
    Αυτό το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι εισαγωγές μαϊμούδων στις ΗΠΑ από χώρες όπως την Κίνα και την Ινδία.
    Από την άλλη, οι ζωόφιλοι αντιδρούν.
    Η οργάνωση ΡΕΤΑ αναφέρει: ''Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ περισσότερες από 106.000 μαϊμούδες φυλακίζονται στα εργαστήρια και οι περισσότερες υποφέρουν από τα πειράματα και πεθαίνουν στα κλουβιά. Είναι ευαίσθητες και έξυπνες όπως οι άνθρωποι, παρ' όλα αυτά χρησιμοποιούνται ακόμα για πειράματα.
    Οι επιστήμονες απαντούν πως είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη της ιατρικής και αντιτείνουν πως έχουν την απαιτούμενη φροντίδα. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τι δυσκολεύει τους επιστήμονες και εξοργίζει τους ζωόφιλους με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top