728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 30 Απριλίου 2022

    ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Νέα έρευνα έδειξε πως η συμπεριφορά του σκύλου δεν εξαρτάται από την ράτσα του

    Πολλά είναι τα στερεότυπα για τους σκύλους, όμως αποδεικνύεται πως απέχουν από την πραγματικότητα.
    Πρόσφατη έρευνα από την ιατρική σχολή Umass Chan στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science αναιρεί την μέχρι τώρα υπάρχουσα αντίληψη ότι η ράτσα μπορούσε να πει πολλά για την συμπεριφορά του σκύλου. 
    Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα σωματικά χαρακτηριστικά και την συμπεριφορά 18.385 δεσποζόμενων σκύλων εκ των οποίων οι μισοί ήταν καθαρόαιμοι. Από την ανάλυση των καθαρόαιμων σκύλων προέκυψε πως μόνο στο 9% η συμπεριφορά εξηγείται από την ράτσα. 
    Αν και η συμπεριφορά ενός σκύλου δεν εξαρτάται από την ράτσα, το αλύχτισμα είναι πιο κοινό στους σκύλους μπιγκλ, ενώ το πιτ-μπουλ και το ριτρίβερ είναι πιο κοινωνικά με τους ανθρώπους και πιο φιλικά με αγνώστους. 
    Σύμφωνα με την έρευνα, η επιθετικότητα σε έναν σκύλο δεν εξαρτάται κατά βάση από τα γονίδια και γενικά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την συμπεριφορά του σκύλου από την ράτσα.
    Το συμπέρασμα των ερευνητών, λοιπόν, είναι πως οι άνθρωποι πρέπει απλώς να δίνουμε σημασία στον σκύλο που έχουμε μπροστά μας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Νέα έρευνα έδειξε πως η συμπεριφορά του σκύλου δεν εξαρτάται από την ράτσα του Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top