728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

    Επιβιώνοντας μέσα στα σκουπίδια...

    Από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας ''Αρχιπέλαγος''

    Είναι χαρακτηριστική εικόνα της κατάστασης στην Ελλάδα σήμερα - μία κατάσταση που μας στεναχωρεί να την βλέπουμε, αλλά μάλλον δεν μας στενοχωρεί να την προκαλούμε.

    Σε μία χώρα που κάθε χρόνο δαπανώνται γιγαντιαία ποσά για τη διαχείριση των απορριμμάτων, διασκορπισμένα σκουπίδια εντοπίζονται παντού, από τις άκρες των δρόμων και τουριστικές περιοχές μέχρι και σε πλούσια οικοσυστήματα ή αρχαιολογικούς χώρους, τα οποία στην πλειονότητά τους καταλήγουν στη θάλασσα. Ενόψει της τουριστικής σεζόν που περιμένουμε να ξεκινήσει, η Ελλάδα παρουσιάζει για ακόμα μια φορά την εικόνα μιας ανοιχτής χωματερής.

    Ενώ η διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων και η ανακύκλωση είναι κάτι το αυτονόητο στις Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας ακόμα δεν είναι σίγουροι αν τα σκουπίδια πρέπει να τα πετάμε μέσα στον κάδο ή έξω.

    Αντί να αναζητούμε και να πιέζουμε για την εφαρμογή ουσιαστικών λύσεων, δυστυχώς βλέπουμε να βαφτίζεται ως περιβαλλοντική δράση ο καθαρισμός των παραλιών όπου σύντομα θα πάμε να ξαπλώσουμε.

    Είναι τρομακτικό ότι αυτή σε αυτή τη χώρα αρνούμαστε να εφαρμόσουμε ακόμα και τα αυτονόητα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Επιβιώνοντας μέσα στα σκουπίδια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top