Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΠΟΙΕΣ EΡΩΤΗΣΕΙΣ κάνουμε κατά τη πρώτη επίσκεψη στο κτηνίατρο;


Στις αλλαγές των εποχών καλόν είναι να κάνουμε επίσκεψη στο κτηνίατρο πολύ δε περισσότερο όταν είμαστε νέοι κηδεμόνες ή έχουμε υιοθετήσει πρόσφατα ένα σκύλο ή μία γάτα, που είναι μικρά σε ηλικία. 
Οι ερωτήσεις δε που είναι ανάγκη να κάνουμε στον ειδικό είναι ποιο πρέπει να είναι το βάρος του, γιατί από αυτό εξαρτάται η δραστηριότητα και η ενέργεια των κατοικίδιων  αλλά και οι ασθένειες που παρουσιάζονται λόγω αυξημένου βάρους. 
Επίσης, πότε είναι η σωστή ηλικία για τα εμβόλια και τη στείρωση στο σκύλο για να τον προφυλάξουμε από διάφορες σοβαρές ασθένειες. 
Ο σκύλος και η γάτα όπως και ο άνθρωπος χρειάζεται οδοντική εξέταση προληπτικά και σε ετήσια βάση, γιατί όταν δεν έχει καλή στοματική υγεία δεν μπορεί να καταναλώσει τροφή και αυτό οδηγεί σε ανορεξία, απώλεια βάρους και εμφάνιση ασθενειών.  
Τέλος, πρέπει να ρωτήσουμε για τις ασθένειες που παρουσιάζουν τα κατοικίδια μας συνήθως που αυτές συνδέονται με τη ράτσα τους και όπως να φροντίσουμε να μάθουμε για τη συμπεριφορά τους, τις φοβίες τους και γενικά πώς μπορούμε να τους  κάνουμε να είναι ένας υγιές και ευτυχισμένο ζωάκι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου