728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 8 Απριλίου 2023

    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις για το λευκό τιγράκι...

    Iwanna Sklavounou


    Σας ταιζουν ψέματα και τα τρωτε - αναπαραγωντας τις ειδησεις απο το Αττικο πάρκο και τους κτηνιατρους (και του ιδιου του Αττικου) που επελεξε το υπουργειο (εδω γελαμε) που δηθεν κανει οτι μπορει και τοσες βδομαδες ''ψαχνουν'' να δουν τι έχει το ζώο. Και ο θησαυρός τις Βαγίας να ηταν θα τον είχαν βρει. Την ιδια ώρα που μεγάλα ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ για τιγρης και αγρια ζωα καταφυγια του εξωτερικου ζητησαν να αναλάβουν το ζωο!
    Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια λοιπον οταν ειναι εξ αρχής ξεκαθαρο τι εχει ζώο με γνωμονα απλη βιβλιογραφια για το μεταλλαγμενο απο τον ανθρωπο ειδος του οταν η μιση ελλαδα ''πεφτει'' απο τα συννεφα και παρακαλαει να γινει καλα (κλαψ κλαψ) αντι να κατσει να σκευτει τι παιχνίδια και τι αποσκοπει ολο αυτο το πανυγηρι που εχει χτιστει γυρω απο την καψερη Χασίγια και γιατι ΠΟΤΕ δεν σταλθηκε το ζωο εξωτερικο μιας και η κωλοχωρα μας εχει ανεπαρκη εως μηδεν γνωσεις σε εξωτικα ζωα.(τιγκα η παρνηθα και ο ολυμπος με cheetah, τιγρης Βεγγαλης κτλ κτλ) Εξ αρχης μια χουφτα ανθρωπων ξεραμε μετα την ειδηση της ευρεσης του ζωου και μονο ακουγοντας περι αττικου παρκου την εξελιξη και το τελος που θα εχει ολο αυτο..

    ΛΕΥΚΕΣ ΤΙΓΡΕΙΣ: ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ
    Τι ξέρουμε για τις Βασιλικές Άσπρες Τιγρεις της Βεγγάλης (Royal White Bengal Tiger); Εκατομμύρια ανθρωποι σ' όλον τον κόσμο νομίζουν ότι πρόκειται για ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος, αυτό όμως είναι κάτι που απέχει πολύ από την αλήθεια.
    Στην φύση, τα λευκά μεγάλα αιλουροειδή (τίγρεις και λιοντάρια) είναι το πανέμορφο "λάθος" μιας σπάνιας και τυχαίας μετάλλαξης. Οι άσπρες τίγρεις και τα άσπρα λιοντάρια που γεννιούνται στην αιχμαλωσία όμως, είναι αποτέλεσμα γενετικών αλλοιώσεων που προκύπτουν σκόπιμα από στενή συγγενικη αναπαραγωγη (αιμομειξια).
    Ο μόνος τρόπος να παραχθουν μεγάλα αιλουροειδή με λευκό τρίχωμα είναι το ζευγάρωμα μεταξύ αδελφων, πατεράδων με τις κόρες, και μαμάδων με τους γιους τους, κατ' εξακολουθηση από γενιά σε γενιά. Στην αιχμαλωσία, η συγγενικη αναπαραγωγή είναι προϋπόθεση για την εμφάνιση της μετάλλαξης που καθορίζει το λευκό χρώμα του τριχώματος, συγχρόνως όμως ευθύνεται για μια σειρά μορφολογικές και λειτουργικές ανωμαλίες.
    Έτσι, το ίδιο γονίδιο που ευθύνεται για την εμφάνιση του λευκού τριχώματος είναι υπεύθυνο και για αλλοιώσεις του οπτικού νεύρου, παραμορφώσεις των ποδιών και του προσωπου, δυσπλασίες της σπονδυλικής στήλης και δυσλειτουργιες διαφόρων οργάνων.
    Και ενώ, μετά από τις αιμομεικτικες διασταυρώσεις, το λευκό χρώμα δεν εκδηλώνεται πάντοτε καθώς οφείλεται σε υπολειπόμενο γονίδιο, τα περισσότερα μικρά που γεννιούνται με ενδογαμία έχουν το συνηθισμένο (πορτοκαλί) χρώμα, ενώ συγχρόνως ενδέχεται να υποφέρουν και από διάφορες παραμορφώσεις και δυσλειτουργίες. Αυτά είναι τα λεγόμενα "τιγρακια για πέταμα" ("throw away tigers") που συνήθως θανατώνονται αμέσως μετά την γέννα, δεδομένου ότι η εκμετάλλευσή τους δεν αποφέρει κέρδος.
    Από μια μητέρα που έχει τον συνήθη πορτοκαλι χρωματισμό αλλά φέρει το υπολειπόμενο γονίδιο του λευκού χρώματος, μόνον 1 στα 4 τιγρακια αναμένεται να γεννηθούν λευκά, το 80% από αυτά όμως θα πεθάνουν από γενετικές ανωμαλίες, σχετικές με την αιμομειξια η οποία είναι απαραίτητη για την εμφάνιση του λευκού χρώματος.
    Απο όσα επιβιώσουν, τα περισσότερα εμφανίζουν πολύ σοβαρές και δυσιατες παθολογικές καταστασεις, όπως ανοσολογικη ανεπάρκεια, σκολίωση και λοιπές δυσμορφίες της σπονδυλικής στήλης, σχιστιες της υπερώας, διανοητική αναπηρία, και υπερβολικά διογκωμένα μάτια. Ορισμένες παραμορφώσεις κάνουν την εμφάνιση των ζώων κάθε άλλο παρά ελκυστική, έτσι ώστε μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά κρίνονται κατάλληλα για έκθεση στο κοινό. Εξ αιτίας των συγγενών ανωμαλιών, οι λευκές τιγρεις, συνήθως πεθαίνουν πρόωρα.
    Οι λευκές τιγρεις δεν είναι απειλούμενο είδος, ούτε "προστατευόμενο", ουτε σπάνια "ράτσα". Είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα και προϊόν αιμομειξιας, που αποφέρει στους εκμεταλλευτές του μεγάλα κέρδη επειδή "αρέσει". Υπολογιζεται ότι, για να προκύψει ένα λευκό τιγρακι με ελκυστική εμφάνιση και σχετικά καλή υγεία, αλλα 30 έως 60 έχουν προηγουμένως θανατωθεί.
    Η Αμερικανική Ένωση Ζωολογικών Κήπων (American Zoological Association -AZA) παραδέχεται επίσημα ότι η εκτροφή αυτων των μεγάλων άσπρων "γάτων" ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να συνεχιστεί στην αιχμαλωσια. Ο μόνος λόγος που τέτοιου είδους προγράμματα αναπαραγωγής συνεχίζονται, είναι το εισιτήριο των επισκεπτών. Και παρά την τεράστια πρόοδο της Επιστημονικής Γνώσης και της Ενημερωσης που υπάρχει στις μέρες μας, οι επισκέπτες των Ζωολογικών Κήπων εξακολουθουν να πληρώνουν για να δουν χαριτωμένα, δυστυχισμένα, λευκα "τερατακια", καταδικασμενα να υποφέρουν για χάρη της παραπληροφόρησης, της απληστίας, της αδιαφορίας και της απονιας των ανθρώπων.
    Πηγή: White Tigers - What the Zoos Don' t Tell You at https://bigcatrescue.org/abuse-issues/issues/white-tigers/
    Απόδοση στα ελληνικά: https://bit.ly/3ZR3oj6 (με αφορμή το #τιγρακι των Σπάτων)

    Μιχάλης Χαιρετάκης

    Μόλις μίλησα με το https://www.four-paws.org/ στη Βιέννη στο +43-1-545 50 20-0 και μου είπαν ότι είχαν επικοινωνήσει μαζί τους από την Ελλάδα, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν πρότειναν ευθανασία για το ζώο.
    Επειδή είναι σημαντικό ρώτησα την υπεύθυνη 3 φορές και μου έδωσε την ίδια απάντηση. "Δεν προτείναμε ευθανασία"
    Εδώ αποφάσισαν να του κάνουν ευθανασία.
    ΥΓ Κάποια κυρία μου έστειλε σε inbox και με ρωτούσε με ποιά ιδιότητα μίλησα με αυτούς και ότι είναι ιατρικό απόρρητο (!!!) και να προσέξω αν ψεύδομαι γιατί διώκεται ποινικά και να προσέξω μη βρεθώ εκτεθειμένος.
    Την ενημερώσα ότι αν θανατωθεί, δεσμεύομαι να επικοινωνήσω και με άλλα κέντρα εκτός το four paws, γραπτώς μάλιστα και να δώσω τις απαντήσεις τους στα ΜΜΕ
    Τις απειλές σας και τις υποδείξεις σας αλλού, εκεί που σας παίρνει.
    ΥΓ2
    Στο διαδίκτυο υπάρχει από το 2014 αυτή εδώ η είδηση που έρχεται από την Κίνα.
    https://www.globaltimes.cn/content/842024.shtml...
    ΥΓ Η απόφαση του ΥΠΕΝ εδώ:
    https://diavgeia.gov.gr/.../%CE%A8%CE%A0%CE%9D64653%CE...
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις για το λευκό τιγράκι... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top