728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

    Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ! Το δώρο της Τουρκίας στο Μεξικό

    Μια από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να βοηθήσουν την Τουρκία μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου ήταν το Μεξικό. Έστειλε αμέσως διασώστες και κατάλληλα εκπαιδευμένους σκύλους, καθώς εκεί οι σεισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο.
    Ανάμεσά τους ήταν και ο 9χρονος γερμανικός ποιμενικός Proteo, ο οποίος κατάφερε να σώσει έναν άνδρα και μια γυναίκα κάτω από τα συντρίμμια. Όμως, άφησε την τελευταία του πνοή στην Τουρκία λόγω της εξάντλησης, όπως δήλωσε ο χειριστής του, καθώς το ταξίδι ήταν μεγάλο και δούλευε πολλές ώρες στο κρύο.
    Θέλοντας να ευχαριστήσει, η Τουρκία έστειλε ένα μικρό γερμανικό ποιμενικό στο Μεξικό λέγοντας πως πιστεύει το κουτάβι να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής του Proteo.
    Το υπουργείο Άμυνας του Μεξικού, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι σκύλοι διασώστες ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν για το όνομα του κουταβιού μια από τις παρακάτω επιλογές: Proteo II, Arkadas που στα τούρκικα σημαίνει φίλος ή Yardim που στα τούρκικα σημαίνει βοήθεια, ενώ τόνισε πως η ανθρωπιστική βοήθεια δεν γνωρίζει από σύνορα.


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ! Το δώρο της Τουρκίας στο Μεξικό Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top