728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

    ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Δικαστήριο στην Βραζιλία απαγόρευσε το εμπόριο ζώων

    Την εξαγωγή ζώων από τα λιμάνια της χώρας απαγόρευσε δικαστήριο στην Βραζιλία.
    Σύμφωνα με την απόφαση τα ζώα δεν είναι πράγματα. Είναι έμβια όντα που νιώθουν την πείνα, την δίψα, τον πόνο, το κρύο, την αγωνία και τον φόβο. 
    Η φιλοζωική οργάνωση Forum Nacional de Protecao e Defesa Animal, η οποία είχε προσφύγει στο δικαστήριο το 2017 ζητώντας να απαγορευθεί η εξαγωγή αγελάδων δια θαλάσσης, χαρακτήρισε την απόφαση ιστορική και σημαντική νίκη για τα δικαιώματα των ζώων. 

    Ο  υπουργός Γεωργίας της χώρας Carlos Favaro υπερασπίστηκε το εμπόριο ζώων λέγοντας πως οι ξένοι αγοραστές προτιμούν να επενδύουν στα ζώα της Βραζιλίας, αλλά δεν διευκρίνισε αν η κυβέρνηση θα στραφεί κατά της απόφασης 
    Με αφορμή αυτή την απόφαση, η διεθνής φιλοζωική οργάνωση Four Paws προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση  να απαγορεύσει το εμπόριο ζώων τονίζοντας: ''Τα ζώα υποφέρουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού, είτε από την θάλασσα είτε από την ξηρά και έχουν συμβεί τραγικά περιστατικά. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Βραζιλίας, η ΕΕ μπορεί να κρατήσει την ηγετική θέση της στην ευημερία των ζώων και να επιβάλει υψηλά πρότυπα στις διεθνείς πρακτικές''.




    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ! Δικαστήριο στην Βραζιλία απαγόρευσε το εμπόριο ζώων Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top