728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 23 Μαΐου 2023

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! Τα Χελωνονιτζάκια

    Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα του 1983, όταν ο Kevin Eastman και ο Peter Laird δημιουργήσαν 4 μασκοφόρους ήρωες με την μορφή χελώνας ως μια παρωδία στα κόμικς της εποχής.
    Το δημιούργημά τους ξεκίνησε σαν αστείο, αλλά δεν άργησαν να αντιληφθούν την προοπτική του.
    Έτσι, αποφάσισαν να γράψουν τις πρώτες ιστορίες με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο, τον Ραφαέλ, τον Μικελάντζελο και τον Ντονατέλο. Ας σημειωθεί ότι τα τέσσερα χελωνονιντζάκια πήραν τα ονόματά τους από τους διάσημους καλλιτέχνες της Αναγέννησης : Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Ραφαήλ και Ντονατέλο.
    Το πρώτο τεύχος της νέας σειράς, παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο Sheraton στο Πόρτσμουθ τυπωμένο σε μόλις 3.250 αντίτυπα τον Μάιο του 1984.
    Το 1987 ξεκίνησαν να προβάλλονται τα τηλεοπτικά επεισόδια και εξαπλώθηκαν στην αγορά των παιχνιδιών και βιντεοπαιχνιδιών.
    Τα χελωνονιτζάκια κατοικούν στους υπόνομους της Νέας Υόρκης, τρώνε πίτσα και πολεμάνε διάφορους εγκληματίες, δαιμονικούς μεγαλομανείς και εξωγήινους εισβολείς, παραμένοντας απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία. 
    Η δημοτικότητά τους εκτινάχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 απόκτησαν μεγάλη επιτυχία και δόξα. 


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ! Τα Χελωνονιτζάκια Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top