728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

    Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ! Τι έδειξε νέα έρευνα

    Στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports δημοσιεύθηκε την Πέμπτη μια έρευνα που έδειξε ότι τις πιο ζεστές μέρες οι επιθέσεις των σκύλων στους ανθρώπους είναι περισσότερες κατά 4%, σύμφωνα με την El Pais.
    Συγκεκριμένα, τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία και υψηλή υπεριώδη ακτινοβολία, είναι περισσότερες οι πιθανότητες ένας σκύλος να επιτεθεί και να δαγκώσει. 
    Οι επιστήμονες, αφού ανέλυσαν τα στοιχεία σε 8 αμερικανικές πολιτείες από το 2009 έως το 2018, που έχουν καταγραφεί περίπου 70.000 δαγκώματα, κατέληξαν πως τα δαγκώματα αυξήθηκαν κατά 4% τις ζεστές ημέρες. 
    Ο επικεφαλής της έρευνας Clas Linnman δήλωσε πως υπάρχει εξήγηση για αυτό, καθώς η ζέστη μπορεί να τους προκαλεί άγχος, όπως επίσης είναι πιθανό να επηρεάζει την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι τους. 
    Ήδη έρευνες έχουν δείξει πως η υπεριώδης ακτινοβολία επηρεάζει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και σεροτονίνης, που συνδέονται με την επιθετικότητα, ενώ  η σχέση ανάμεσα στις υψηλές θερμοκρασίες και στην επιθετικότητα έχει ήδη καταγραφεί στους ανθρώπους, στα ποντίκια και στους αρουραίους.
    Τέλος, οι επιστήμονες παρατήρησαν πως τα δαγκώματα είναι λιγότερα τα σαββατοκύριακα και αυτό μπορεί να εξηγηθεί, καθώς σκύλοι και άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο μαζί και είναι πιο χαλαροί, σ' αντίθεση με τις άλλες μέρες της βδομάδας που  οι σκύλοι περνούν πολλή ώρα μόνοι, βαριούνται και αγχώνονται. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η ΖΕΣΤΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ! Τι έδειξε νέα έρευνα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top