728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

    Η Τζένη του Τιτανικού

    Αυτή είναι η Τζένη μαζί με τα μωρά της και ατενίζει τον Τιτανικό καθώς απομακρύνεται από το λιμάνι. Η Τζένη λοιπόν, ήταν μια από τις γάτες που έβαλαν μέσα στο μοιραίο καράβι κατά το δοκιμαστικό ταξίδι του, ώστε να το προστατεύσουν από τα τρωκτικά.

    Ειδικά την Τζένη την έδωσαν σ’ έναν από τους μάγειρες, τον Γουίλι. Σύντομα όμως αυτός διαπίστωσε πως η γάτα ήταν ετοιμόγεννη, οπότε την τακτοποίησε σε μία γωνιά, ώστε να γεννήσει με την ησυχία της έξι υπέροχα γατάκια.

    Όταν το πλοίο έφτασε χωρίς προβλήματα στο Σαουθάμπτον, όπου και θα επιβιβάζονταν οι ταξιδιώτες για το υπερατλαντικό ταξίδι, ο Γουίλι παρατήρησε πως η Τζένη άρχισε να βγάζει ένα ένα τα γατάκια της έξω από το καράβι. Πήγαινε έπαιρνε το ένα, το έβγαζε έξω, επέστρεφε, έπαιρνε το άλλο, το έβγαζε έξω κι αυτό.

    Τον παραξένεψε πολύ και κάτι μέσα του τον έκανε να αναρωτηθεί «μήπως η Τζένη γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζω εγώ». Έτσι ο Γουίλι μάζεψε κι αυτός τα μπογαλάκια του, παραιτήθηκε και δεν αναχώρησε τελικά με το τεράστιο υπερωκεάνιο,

    . Ωστόσο, η ιστορία της Τζένης προκάλεσε τότε μεγάλη αίσθηση, έχουν γραφτεί κατεβατά που άλλα μιλούν για τον «Θρύλο» και άλλα για το «Μυστήριο» της Τζένης, έχουν γυριστεί κ φιλμάκια, ενώ ένας ζωγράφος αποφάσισε να τη ζωγραφίσει μαζί με τα μικρά της και με τον Τιτανικό στο βάθος

    το οποίο θα έκανε το πρώτο και ταυτόχρονα τελευταίο του ταξίδι, εκείνον τον Απρίλιο του 1912.

    Αληθινή ιστορία ή μύθος, κανείς δεν γνωρίζει… Μόνο ο Γουίλι, ο οποίος πάντως την εξιστόρησε στην Daily Mail, όταν αμέσως μετά το ναυάγιο τράβηξε την προσοχή πάνω του, επειδή ήταν εκείνος που τελευταία στιγμή αποφάσισε να παραιτηθεί και να μην ταξιδέψει.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η Τζένη του Τιτανικού Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top