728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

    ΠΡΑΞΗ ΕΛΕΟΥΣ; Γιατί ένα δελφίνι σκότωσε το μωρό του;

    Άλλο ένα θηλυκό αιχμάλωτο δελφίνι σκότωσε το μωρό του. H Lulu είναι ένα από τα πολλά δελφίνια που πιάστηκε στο Taijiτης Ιαπωνίας και αντί να πουληθεί για κρέας καταδικάστηκε να δίνει παραστάσεις και να ζευγαρώνει παρά τη θέλησή της στο Nagoya Aquarium στην Ιαπωνία.
    Αν και οι λόγοι του θανάτου του μωρού δεν είναι ξεκάθαροι, η Laura Bridgeman, από το International Marine Mammal Project, υποθέτει ότι ήταν μια πράξη ελέους, για να γλυτώσει το μωρό της από μια ζωή στην αιχμαλωσία.
    Το δελφινάριο προσπάθησε να το εξηγήσει σαν αποτέλεσμα του ότι η Lulu σαν πρώτη φορά μαμά και δεν ήξερε πώς να φροντίσει το μωρό της. «Αλλά αυτό είναι αμφισβητήσιμο» λέει η Bridgeman.
    «Ένας πιο πιθανός λόγος για αυτού του είδους τη βία βρίσκεται στα σημάδια του τραύματος του να αποχωρίζεσαι την οικογένειά σου, να τους βλέπεις να πεθαίνουν ή να απαγάγονται ένας – ένας. Ή ότι η Lulu δεν ήθελε το παιδί της να υποστεί τον πόνο της αιχμαλωσίας».
    Είναι συχνό φαινόμενο να επιτίθενται και πολλές φορές να σκοτώνουν τα μωρά τους τα θηλυκά αιχμάλωτα δελφίνια. Είναι αποτέλεσμα του τραυματικού στρες που βιώνουν καθημερινά; Είναι επειδή δεν ξέρουν πως να τα μεγαλώσουν; Ή για να τα γλυτώσουν από μια ζωή στην αιχμαλωσία;
    Όποιος και να είναι ο λόγος, η αιχμαλωσία σκοτώνει. 
    Περιγραφή εικόνας: Μητέρα και μωρό σε πισίνα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΠΡΑΞΗ ΕΛΕΟΥΣ; Γιατί ένα δελφίνι σκότωσε το μωρό του; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top