728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για την βόλτα με τον σκύλο;

    Η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει.
    Bλέπουμε την βόλτα με τον σκύλο ως μια ευκαιρία, για να κάνουμε διάφορα: κοιτάμε το τηλέφωνο, μιλάμε με κάποιον ή ακούμε μουσική.
    Αυτό είναι κατανοητό, όταν το πρόγραμμα είναι γεμάτο. Μάλιστα, όταν βγαίνουμε βόλτα για δύο φορές στους ίδιους δρόμους, μπορεί να γίνει βαρετό.
    Όμως, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αυτό δεν είναι σωστό, αφού δεν δίνουμε όλη την προσοχή μας στον σκύλο και έτσι μπορεί  να τον μπερδέψουμε και στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να βάλουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά του. 
    ''Eίναι πώς όταν οδηγούμε και αποσπάται η προσοχή μας'' δήλωσε στο CNN η κτηνίατρος και ειδική στην συμπεριφορά Leslie Sinn από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ και προσέθεσε: ''δεν δίνουμε σημασία και ο σκύλος δεν νιώθει καλά και αυτό είναι πρόβλημα''. 
    Εξάλλου, έρευνα έδειξε ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων καταφέρνει αποτελεσματικά να κάνει πολλά πράγματα συγχρόνως.
    ''Χρειάζεσαι να είσαι σ' ετοιμότητα συνέχεια'' ανέφερε ο Jacob Hollier ιδρυτής εταιρείας με υπηρεσίες για τα κατοικίδια στην Ατλάντα. Μάλιστα, απαγορεύει σε όσους βγάζουν βόλτα σκύλους να χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους, παρά μόνο για να βγάζουν φωτογραφίες τους σκύλους και να τις στείλουν στους κηδεμόνες τους 
    Όμως, δεν είναι μόνο οι σκύλοι που κινδυνεύουν. Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της βόλτας τετραπλασιάσθηκαν από το 2001 μέχρι το 2020.
    Τέλος, η βόλτα δεν είναι απλώς σωματική άσκηση για τους σκύλους, αλλά, σύμφωνα με την κτηνίατρο και ειδική στην συμπεριφορά Valli Parthasarathy, έχει πνευματικά οφέλη.
    Η ιδανική βόλτα για τον σκύλο σημαίνει πολλή ώρα για να μυρίσει και να έρθει σ' επαφή με το περιβάλλον και είναι μια μοναδική ευκαιρία για να κάνουν κάτι μαζί και να περάσουν καλά ο άνθρωπος και ο σκύλος. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί για την βόλτα με τον σκύλο; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top