728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

    Μια αγκαλιά αγάπης στο σύμπαν

    Σε αυτόν τον γεμάτο στοιχεία της μεξικανικής μυθολογίας πίνακα με τίτλο ''Μια αγκαλιά αγάπης στο σύμπαν'', η Φρίντα Κάλο αποτυπώνει την αγάπη, τη ζωή και τον θάνατο. Τον ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1947 και τον ολοκλήρωσε το 1949. 
    Απεικονίζει την ίδια να κρατά στην αγκαλιά της τον Ντιέγκο Ριβέρα. Με την πάροδο των χρόνων η ίδια είχε περισσότερο τον ρόλο της μητέρας απέναντι του και της άρεσε να τον φροντίζει. Η ίδια είχε παραδεχθεί πως είναι το μωρό της και είχε πει: ''Οι γυναίκες, μεταξύ τους κι εγώ, πάντα θέλουμε να τον κρατάμε στα χέρια μας σαν ένα νεογέννητο μωρό''. 
    Και τους δύο τους  κρατάει η ανώτατη θεά των Αζτέκων και Μητέρα της Γης, Cihuacoatl, την οποία με τη σειρά της κρατάει η Συμπαντική Μητέρα, που συγκρατεί τα πάντα. Κάπου μέσα στους εναγκαλισμούς αυτούς, υπάρχει και ο σκύλος Xolotl, ο συνοδός των ψυχών στον κάτω κόσμο.
    Στην ιστορία αγάπης των δύο εραστών, «εισβάλει» το στοιχείο της ζωής που αποτυπώνεται με την μορφή της Cihuacoatl, ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύει ο θάνατος, εκπροσωπούμενος από τον Xolotl. Όλα αυτές οι πολύπλοκες αγκαλιές, διερευνούν τις εξίσου πολύπλοκες σχέσεις των ζευγαριών, και την αγάπη που τελικά αγκαλιάζει τα πάντα.
    Ένας δημοσιογράφος είχε γράψει: ''Είναι αδύνατο να χωρίσεις τα έργα από την ζωή αυτού του ασυνήθιστου ανθρώπου. Οι πίνακες είναι η βιογραφία της''. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μια αγκαλιά αγάπης στο σύμπαν Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top