728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

    Ένα καλοκαίρι γεμάτο ατυχήματα για την Αλίκη

    Σαν σήμερα στις 20 Ιουλίου του 1934 γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία αγαπήθηκε πολύ από το κοινό μέσα από τις ταινίες της.
    Όμως, δεν ήταν πάντα όλα εύκολα.
    Το καλοκαίρι του 1961 ήταν πολύ φορτωμένο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη σύμφωνα με το http://ola-ta-kala.blogspot.com/. 
    Στις 12 Ιουνίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας "Η Λίζα και η άλλη" (ο αρχικός, προσωρινός τίτλος της οποίας ήταν "Ο μπαμπάς μου, η κόρη του κι εγώ"), ενώ στα τέλη Αυγούστου, η ηθοποιός θα έπρεπε να παρευρεθεί στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου, όπου προβαλλόταν η ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο". Ήταν όμως κι ένα καλοκαίρι επεισοδιακό, καθώς η αγαπημένη πρωταγωνίστρια είχε δύο ατυχήματα, το ένα από τα οποία μάλιστα παραλίγο να της κοστίσει την ζωή κάνοντας και το γύρο του κόσμου.

    Στις 30 Ιουλίου στον Ιππικό Όμιλο στο Μαρούσι συνεχίζονταν τα γυρίσματα της ταινίας "Η Λίζα και η άλλη". Εκείνη την ημέρα γυριζόταν η σκηνή της ιππασίας, όταν το άλογο, που ίππευε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, αιφνιδιάσθηκε από τα φώτα των προβολέων και αφηνίασε, με αποτέλεσμα να πετάξει την πρωταγωνίστρια από τη σέλα. Εκείνη κατάφερε να πιαστεί από το λαιμό του αλόγου, το οποίο όμως την έσυρε σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων, μέχρι οι προπονητές του Ιππικού Ομίλου, αλλά και μέλη του συνεργείου να καταφέρουν να το σταματήσουν. Η Αλίκη υπέστη ελαφρούς μώλωπες, όμως το σοκ ήταν τέτοιο, που η υπόλοιπη σκηνή γυρίστηκε με σωσία, μια πρωταθλήτρια της ιππασίας, που εκείνη την ώρα προπονούνταν τυχαία στο ίδιο μέρος.
    Το δεύτερο και σοβαρότερο ατύχημα συνέβη στο Εδιμβούργο, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου φιλοξενούνταν η εθνική σταρ. Η Αλίκη έφτασε στην πόλη της Σκωτίας στις 2 τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου. Και μπορεί την εποχή εκείνη στην Ελλάδα να σκάει ο τζίτζικας, όμως στη Σκωτία - ειδικά τέτοια ώρα - έκανε πολύ κρύο. Έτσι, όταν η Αλίκη έφτασε στο δωμάτιο, λίγο προτού πέσει για ύπνο, άνοιξε το κλιματιστικό, ώστε να ζεσταθεί ο χώρος. Πράγματι, σε λίγη ώρα κοιμήθηκε, όμως σύντομα άρχισε να αισθάνεται δυσφορία, ενώ κινδύνευσε ακόμη και να πεθάνει από ασφυξία, αφού η πρωταγωνίστρια είχε κατά λάθος γυρίσει το διακόπτη του φωταερίου αντί της θέρμανσης!
    Πάντως, το ατύχημα αποδείχτηκε γούρικο για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, καθώς τις επόμενες μέρες, παρόλο που η ταινία της δεν κέρδισε κάποιο βραβείο, κέρδισε τις καρδιές των παριστάμενων δημοσιογράφων. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα που είχε αποστείλει ο αντιπρόσωπος της "Φίνος Φιλμ" στο Εδιμβούργο και δημοσιεύτηκε στις ελληνικές εφημερίδες, "Αι αγγλικαί εφημερίδες δημοσιεύουν εις την πρώτην σελίδα φωτογραφίας της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας και ενθουσιώδη σχόλια δι' αυτήν και διά την ταινίαν "Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" εις την οποίαν πρωταγωνιστεί".
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ένα καλοκαίρι γεμάτο ατυχήματα για την Αλίκη Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top