728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

    Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

    Στα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, ο Ανδροκλής είναι χριστιανός κι εφαρμόζει τα διδάγματα της θρησκείας του ακόμα και στα ζώα. 
     Καθώς περιπλανιόταν στο δάσος βρέθηκε μπροστά σ’ ένα λιοντάρι που ήταν ξαπλωμένο, βογκούσε και στέναζε. Στην αρχή πήγε να το βάλει στα πόδια, αλλά όταν είδε ότι το λιοντάρι δεν τον κυνήγησε, γύρισε πίσω κοντά του.
    Σαν πλησίασε, το λιοντάρι του άπλωσε το πόδι του που ήταν πρησμένο και ματωμένο, κι ο Ανδροκλής είδε ένα μεγάλο αγκάθι που του είχε μπει και του προκαλούσε όλον αυτόν τον πόνο. Τράβηξε το αγκάθι και έδεσε το πόδι του λιονταριού, το οποίο σύντομα μπόρεσε να σηκωθεί και άρχισε να γλύφει το χέρι του Ανδροκλή. Μετά το λιοντάρι πήρε τον Ανδροκλή στη φωλιά του και κάθε μέρα του έφερνε κρέας για να φάει και να ζήσει και αναπτύχθηκε μια παράξενη φιλία μεταξύ τους.
    Τελικά, ο Ανδροκλής μαζί με άλλους χριστιανούς συνελήφθη και οδηγήθηκε  στην αρένα προς θάνατο, για να φαγωθούν από τα λιοντάρια. Θα καταφέρει η φιλία να υπερισχύσει των άγριων ενστίκτων του φίλου-λιονταριού που βρίσκεται κι αυτό στην αρένα;
    Η ταινία ''Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι'' είναι βασισμένη στο έργο του Τζωρτζ Μπέρναρ Σω που διασκεύασε μύθο του Αισώπου. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top