728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

    5+1 σκύλοι που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα

     

    6 σκύλοι τους οποίους συναντάμε σήμερα και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί κατάγονται από την Αρχαία Ελλάδα.

    Αυτοί είναι:

    1) η Αλωπεκίς
    Ο Αριστοτέλης, ο Ξενοφών, ο Αριστοφάνης και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρονται σ' αυτό τον σκύλο, ενώ κοσμεί πολλά κεραμεικά και γλυπτά. Πίστευαν πως προήλθε από σκύλο και αλεπού, γι' αυτό ονομάζεται επίσης Αλεπουδίτσα, Αλεπουδόσκυλο και Ζαχαρόσκυλο στην Σκιάθο. Σήμερα απειλείται με εξαφάνιση.

    2) ο Ελληνικός Ιχνηλάτης
    Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης ή Γκέκας είναι ένας από τους ελάχιστους σκύλους που υπάρχουν μέχρι σήμερα, χωρίς να έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του. Αυτό οφείλεται στο ότι ζει σε δυσπρόσιτες περιοχές και έτσι δεν έχει έρθει σ' επαφή με πολλούς άλλους σκύλους.
    Είναι απόγονος του Λακωνικού Λαγωνικού και κοσμεί πολλές ζωγραφιές, βάζα και νομίσματα.
    Μόνο αυτός ο σκύλος με καταγωγή από την Ελλάδα έχει αναγνωρισθεί από την Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία.

    3) ο Ελληνικός Ποιμενικός 
    Ο σκύλος αυτός φύλακας εκτρέφεται εδώ και αιώνες, για να φυλάει τα κοπάδια στις ορεινές περιοχές και μοιάζει με τον Μολοσσό. Ένας διάσημος Ελληνικός Ποιμενικός είναι ο Άργος του Οδυσσέα.
    Πλέον ο πληθυσμός του έχει μειωθεί δραματικά, δεν ξεπερνούν τους 3.000, για αυτό ο Αρκτούρος έχει ξεκινήσει από το 1998 ένα πρόγραμμα εκτροφής του ελληνικού ποιμενικού.

    4) το Κοκόνι 
    Ο σκύλος αυτός δεν πήγαινε για κυνήγι και δεν ήταν για φύλακας και έτσι έμενε στο σπίτι, για αυτό τον έλεγαν ''ο σκύλος του σπιτιού'' ή ''ο σκύλος της κόρης''. 
    Συνδεόταν με την αρχαία ελληνική οικογένεια και κοσμεί βάζα, αγάλματα και νομίσματα.
    Οι Αθηναίες τον έπαιρναν μαζί τους στην Αγορά. Εκπαιδεύεται εύκολα και είναι ένας εξαιρετικός θεραπευτικός σκύλος. 

    5) ο Κρητικός Ιχνηλάτης 
    Είναι ένα από τα παλαιότερα κυνηγόσκυλα της Ευρώπης, αφού η ιστορία του ξεκινάει από το 3.200 π.Χ. Είναι πολύ ένας πολύ ανθεκτικός σκύλος και μπορεί να κυνηγήσει και να επιβιώσει στις πιο δυσπρόσιτες και βραχώδεις περιοχές.

    6) ο Μολοσσός της Ηπείρου 
    Ο σκύλος αυτός προστάτευε τα κοπάδια από τους λύκους και τα τσακάλια στα βουνά της Ηπείρου. Προήλθε από τους σκληροτράχηλους Μολοσσούς της Ηπείρου. Ο Μολοσσός ήταν γιος του Νεοπτόλεμου και της Ανδρομάχης, δηλαδή εγγονός του Αχιλλέα. Θωρείται πρόγονος του μαστίφ και φημίζεται για την ευφυία του, την δύναμή του και την πίστη του. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 5+1 σκύλοι που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top