728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

    ΦΙΛΙΑ Ή ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ; Το παιδί και η αλεπού

    Ένα φθινοπωρινό πρωινό, στη στροφή ενός δρόμου, ένα δεκάχρονο κορίτσι που μένει σ' ένα μεγάλο αγροτόσπιτο δίπλα στο δάσος στην γαλλική επαρχία  βλέπει μια αλεπού. Γοητεύεται τόσο πολύ, ώστε φτάνει στο σημείο να ξεχάσει κάθε φόβο και τολμάει να την πλησιάσει. Διαβάζει και μαθαίνει τα πάντα για τις αλεπούδες στη διάρκεια του χειμώνα και την άνοιξη ξαναμπαίνει στο δάσος με την ελπίδα να την ξανασυναντήσει. Το καλοκαίρι η σχέση τους θα δοκιμαστεί με ένα τρόπο που διδάσκει ότι η Φύση δεν είναι ζωολογικός κήπος.
    Χάρη στην αλεπού, το μικρό κορίτσι πρόκειται να ανακαλύψει μια μυστική και άγρια φύση. Και ξεκινάει τότε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή του, τη ματιά που έχει απέναντι στον κόσμο.
    Ο δημιουργός της επιτυχίας ''Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα'' ο Γάλλος Λικ Ζακέ υπογράφει την ταινία μυθοπλασίας ''Το παιδί και η αλεπού'' γύρω από την προσπάθεια της μικρής ηρωίδας του να κερδίσει τη φιλία του άγριου ζώου.
    Όμως, αυτή η φιλία, που φαντάζει απίθανη να υπάρξει, δεν είναι παρά μια σχέση εξουσίας: το κορίτσι βαθιά μέσα του θέλει να υποτάξει την άγρια φύση και να περάσει ένα κολάρο γύρω από το λαιμό του ζώου. Ο Ζακέ σαν ένας σύγχρονος Αίσωπος προσδίδει στην κοκκινομάλλα Γαλλιδούλα του την παροιμιώδη πονηριά της αλεπούς και στην παμπόνηρη αλεπού, που μπαίνει με περιέργεια στην αυλή του ανθρώπου, μια αφέλεια σαν και αυτήν της Κοκκινοσκουφίτσας, η οποία χαζεύει έκπληκτη τα πλάσματα του δάσους.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΦΙΛΙΑ Ή ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ; Το παιδί και η αλεπού Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top