728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

    Ο Χίτσκοκ είχε χρησιμοποιήσει αληθινά πουλιά στην ομώνυμη ταινία του;

    Μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών θεωρούνται ''Τα Πουλιά'' του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Σε αυτή η Τίπι Χέντρεν ως Μέλανι συναντάει τον Μιτς ένα δικηγόρο σ' ένα pet shop και τον επισκέπτεται στο εξοχικό του σπίτι στην Μποντέγκα Μπέι, όπου ζει με την εχθρικά διακείμενη προς κάθε θηλυκή παρουσία μητέρα του. Στην αρχή, ο τόπος φαντάζει ιδανικός για ηρεμία και ξεκούραση, κάποια στιγμή, κάτω από μια ανεξήγητη αιτία, τα πουλιά αρχίζουν να φέρονται εχθρικά προς τους ανθρώπους. Γρήγορα οι κάτοικοι του Μοντέγκα Μπέι αρχίζουν να τρομοκρατούνται από τις απειλητικές επιθέσεις των πουλιών. Πρώτα επιτίθενται μόνο στα παιδιά, ύστερα σκοτώνουν τη δασκάλα, αλλά συμβάλλουν στις σχέσεις του ζευγαριού που θα παλέψει ενάντιά τους. Η Μελανί μετά τη μάχη της με τα πουλιά θα σωθεί από τον Μιτς. Στην πόλη ο άνθρωπος παλεύει ενάντια στις φυσικές δυνάμεις. 


    Το αρχικό σχέδιο για τις σκηνές με τις επιθέσεις των πουλιών ήταν να κατασκευάσουν τεχνητά πουλιά, τα οποία όμως κόστισαν πάνω από 200.000 δολλάρια. Επίσης, δεν φαίνονταν αληθινά στην οθόνη, οπότε το σχέδιο εγκαταλείφθηκε. Τότε, ανέλαβε ο εκπαιδευτής ζώων Ray Berwick να πιάσει αληθινά πουλιά. Μετά από πολλά, μαζί με το συνεργείο του τα κατάφεραν. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο Cinefantastique το 1980, όλοι φοβόντουσαν τα πουλιά και ειδικά τους γλάρους. ''Οι γλάροι πηγαίνουν για τα μάτια σου. Με είχαν τσιμπήσει 3 φορές στην περιοχή γύρω από τα μάτια'' είχε πει χαρακτηριστικά. 
    Ο ηθοποιός Rod Taylor που έπαιζε στην ταινία είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Hello ότι στα πουλιά έδιναν ουίσκι, για αυτό και έμεναν και δεν έφευγαν. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ο Χίτσκοκ είχε χρησιμοποιήσει αληθινά πουλιά στην ομώνυμη ταινία του; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top