728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

    Cocaine Bear: Η αληθινή ιστορία για την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης

    Όλα ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 1985, όταν ο Andrew Carter Thornton έπεσε με το αλεξίπτωτο από το αεροσκάφος. Ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας κτηνοτρόφων από το Κεντάκι, ήταν αστυνομικός, εκπαιδευμένος αλεξιπτωτιστής και κατείχε και πτυχίο νομικής. 4 χρόνια μετά την παραίτησή του από την αστυνομία, βρέθηκε κατηγορούμενος μαζί με ακόμη 25 άτομα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, συγκεκριμένα για μαριχουάνα, αλλά και για κλοπή όπλων στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. 
    Ο Thornton δήλωσε αθώος, έφυγε από την πολιτεία, συνελήφθη ως φυγάς στην Βόρεια Καρολίνα και στην συνέχεια καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 500 δολαρίων. Η εγκληματική του δραστηριότητα μετά την θητεία του ως αστυνομικός όμως, δεν σταμάτησε εδώ.

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, μπήκε για τα καλά στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μεταφέροντας φορτία κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Κολομβία με το ιδιωτικό του αεροπλάνο. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1985, ο Andrew Thornton, σε μία συνηθισμένη για εκείνον διαδρομή, μαζί με τον σωματοφύλακα του, Bill Leonard, πετούσαν στη Μοντερία της Κολομβίας, από όπου θα παραλάμβαναν 400 κιλά κοκαΐνης και θα την μετέφεραν λαθραία στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Leonard ανέφερε ότι άκουσαν από τον ασύρματο του αεροπλάνου ότι κάποιοι μυστικοί πράκτορες γνώριζαν για την παράνομη επιχείρηση του Thornton και ήταν έτοιμοι να τους εντοπίσουν.

    Πανικοβλημένοι, ξεκίνησαν να ρίχνουν τους σάκους γεμάτους με κοκαΐνη έξω από το αεροπλάνο. Στη συνέχεια, ο Thornton έβαλε το μικρό σκάφος να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο και ενώ βρισκόντουσαν κάπου πάνω από το Νόξβιλ, του Τενεσί, οι 2 άντρες αποφάσισαν να πηδήξουν έξω από αυτό με τα αλεξίπτωτά τους στην πλάτη. Είχαν ήδη συνεννοηθεί για το μέρος συνάντησής τους μετά την προσγείωση, αλλά ο Thornton δεν εμφανίστηκε ποτέ σε αυτό. Προφανώς, κατά το άλμα του, το αλεξίπτωτο του για αδιευκρίνιστους λόγους δεν άνοιξε ποτέ, με τον ίδιο να πέφτει στο κενό. Το πτώμα του βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού, ενώ τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν σχεδόν 96 χιλιόμετρα μακριά. Πάνω του βρέθηκαν όπλα, μαχαίρια, μερικά κιλά κοκαΐνης, 4,500 περίπου δολάρια, γυαλιά νυχτερινής όρασης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

    Δυστυχώς, ο Thornton δεν ήταν το μοναδικό θύμα της υπόθεσης. Αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο του, ένας κυνηγός ανακάλυψε στο δάσος Τσαταχούτσι-Οκονί του Κεντάκι μία νεκρή αρκούδα περίπου 80 κιλών, ενώ δίπλα της ήταν ένας σάκος με αρκετά κιλά κοκαΐνης. Ο σάκος, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, ήταν ένας από τους σάκους που είχε πετάξει ο Thornton έξω από το αεροπλάνο την μοιραία νύχτα του Σεπτέμβρη. Η άτυχη αρκούδα έφαγε ένα μεγάλο μέρος του σάκου με αποτέλεσμα να πεθάνει από υπερβολική δόση.

    Η συγκεκριμένη είδηση έγινε γρήγορα γνωστή και η μαύρη αρκούδα ονομάστηκε «Pablo Escobear». Η περίεργη αυτή ιστορία λοιπόν, χρόνια αργότερα, θα βρει τον δρόμο της προς το σινεμά, και θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την μαύρη κωμωδία με τίτλο Cocaine Bear, σε σκηνοθεσία Elizabeth Banks. 

    Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του 1985 με τη συντριβή του αεροσκάφους ενός διακινητή ναρκωτικών,  ένα φορτίο κοκαΐνης πέφτει  σε ένα εθνικό πάρκο της Τζόρτζια. Εκεί καταναλώνοντας 
    μεγάλο μέρος του, μια αρκούδα θα βγει εκτός ελέγχου και θα ξεκινήσει ένα ξέφρενο κυνήγι με στόχο κι άλλη δόση, αλλά... και αίμα.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Cocaine Bear: Η αληθινή ιστορία για την αρκούδα που πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top