728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

    ΕΡΕΥΝΑ της Greenpeace: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ δελφίνια και φάλαινες από τις εξορύξεις στην Κρήτη

    Σε μια περιοχή σπάνιας βιοποικιλότητας, όπου κατοικούν απειλούμενα είδη όλον τον χρόνο, τα σχέδια για εξορύξεις αερίου παραμένουν!
    Το καλοκαίρι του 2021, πραγματοποιήσαμε έρευνα πεδίου για κητώδη στην ευαίσθητη Ελληνική Τάφρο και εντοπίσαμε αρκετά ευάλωτα θαλάσσια θηλαστικά, που κινδυνεύουν. Μετά, επιστρέψαμε στην περιοχή για να συνεχίσουμε την έρευνα και τον χειμώνα, ώστε να διαπιστώσουμε αν παραμένουν εκεί.
    Το αποτέλεσμα δεν μας απογοήτευσε, αν και μάλλον απογοητεύει τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων και την κυβέρνηση, που πλέον δεν θα έχουν δικαιολογία για τις καταστροφικές τους αποφάσεις: μοναδικά, ευαίσθητα είδη, όπως φάλαινες φυσητήρες, ζιφιοί και σταχτοδέλφινα, παραμένουν στην περιοχή όλον τον χρόνο, κάνοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα ερευνών και εξόρυξης αερίου επικίνδυνη για τη βιοποικιλότητα της περιοχής!

    Πλέον, βιώνουμε έντονα τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και διαπιστώνουμε πόσο ανοχύρωτη είναι η χώρα απέναντι σε αυτές, ενώ η βιοποικιλότητα καταρρέει. Η επιλογή των εξορύξεων στα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, εντός της Ελληνικής Τάφρου, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα πληγώσει κι άλλο τη βιοποικιλότητα της χώρας και θα εντείνει την κλιματική κρίση, αφού τα ορυκτά καύσιμα είναι ο κύριος υπαίτιος της υπερθέρμανσης του πλανήτη και πρέπει να τα αφήσουμε εκεί που ανήκουν: στο έδαφος.
    Γι’ αυτό, καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να πει “όχι” στις εξορύξεις, ούτε στην Κρήτη, ούτε πουθενά.
    https://www.greenpeace.org/ 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΡΕΥΝΑ της Greenpeace: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ δελφίνια και φάλαινες από τις εξορύξεις στην Κρήτη Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top