728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

    ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ! Τι σχεδιάζει να κάνει μια ολλανδική εταιρεία για να μην σκοτώνει κοτοπουλάκια

    Δάνειο 40 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εξασφάλισε η Ολλανδική εταιρεία In Ovo, ώστε να επεκτείνει την τεχνολογία της και να μην χρειάζεται πλέον να σκοτώνει τ' αρσενικά κοτοπουλάκια.
    Κάθε χρόνο 6.5 δισεκατομμύρια αρσενικά κοτοπουλάκια σκοτώνονται, επειδή είναι άχρηστα στην βιομηχανία των πουλερικών, αφού δεν μπορούν να κλωσήσουν αυγά, αλλά και το κρέας τους δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. 
    ''Δεν έχουν καμία οικονομική χρήση στην βιομηχανία'' όπως εξηγεί ο Robert Yaman ο ιδρυτής της αμερικανικής Innovative Animal Ag που ασχολείται με την τεχνολογία για τα θέματα ευημερίας των ζώων. 
    Έτσι, αυτό που συμβαίνει μέχρι σήμερα είναι πως κάποιος εργαζόμενος ελέγχει ένα ένα τ' αυγά και μετά τ' αρσενικά σκοτώνονται την επομένη της γέννησής τους.
    Γι' αυτό, αυτό η εταιρεία έχει την πλατφόρμα Ella που ελέγχει από πολύ νωρίς το φύλο. 
    Με το δάνειο θα επεκτείνει την πλατφόρμα και την τεχνολογία και σχεδιάζει να εγκαταστήσει μηχανήματα παγκοσμίως, για να σταματήσει να σκοτώνει τ' αρσενικά κοτοπουλάκια.
    Ήδη απαγορεύεται στην Γερμανία, την Γαλλία και το Λουξεμβούργο να τα σκοτώνουν και στην Ιταλία η απαγόρευση θα ισχύσει από το 2026.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ! Τι σχεδιάζει να κάνει μια ολλανδική εταιρεία για να μην σκοτώνει κοτοπουλάκια Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top