728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ τρομάξουν τα ζώα! Η ΚΑΒΑΛΑ θα καλωσορίσει το 2024 με αθόρυβα πυροτεχνήματα...

    «Η έλευση του 2024 θα συνοδεύεται από πολύχρωμες λάμψεις, μαγικές εικόνες και ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού των δικαιωμάτων που έχουν οι τετράποδοι φίλοι μας»
    Ο Δήμος Καβάλας είναι ο πρώτος, που ανακοίνωσε ότι για την έλευση του 2024 θα χρησιμοποιήσει αθόρυβα πυροτεχνήματα, μετά τις εκκλήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων. Έτσι λοιπόν, οι πολίτες θα υποδεχτούν τη νέα χρονιά ναι μεν με πολύχρωμες λάμψεις, αλλά χωρίς κρότο.

    «Με γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας των ζώων και τη μείωση της διαπιστωμένης ηχορύπανσης, τα πυροτεχνήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την υποδοχή της νέας χρονιάς, κατόπιν σχετικής οδηγίας του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, θα είναι αθόρυβα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    «Οι εκρήξεις των πυροτεχνημάτων μπορούν να βλάψουν την ακοή των σκυλιών σοβαρά»
    Και προστίθεται: «Η ρίψη των αθόρυβων πυροτεχνημάτων θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 τα μεσάνυχτα, από τη χερσόνησο της Παναγίας. Η έλευση του 2024 θα συνοδεύεται από πολύχρωμες λάμψεις, μαγικές εικόνες και ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού των δικαιωμάτων που έχουν οι τετράποδοι φίλοι μας».

    Οι εκκλήσεις των φιλοζωικών οργανώσεων
    Τις προηγούμενες ημέρες η πανελλαδική φιλοζωική και περιβαλλοντική ομοσπονδία, απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους Δήμους, ζητώντας τον περιορισμό των πυροτεχνημάτων για τα ζωάκια αλλά και το περιβάλλον.

    «Χιλιάδες ζώα και πουλιά τρομοκρατούνται, εκατοντάδες ζώα συντροφιάς χάνονται ιδιαίτερα τα βράδια της Πρωτοχρονιάς και της Ανάστασης ενώ αρκετές φορές ο τρόμος που βιώνουν τα ζώα και τα πουλιά είναι μοιραίος για τη ζωή τους», ανέφερε η ομοσπονδία.

    Ειδικότερα για τα σκυλιά τόνισε πως «η ακοή πολλών ζώων είναι πολύ πιο ευαίσθητη από ό,τι στους ανθρώπους, οπότε οι εκρήξεις πυροτεχνημάτων μπορούν να βλάψουν την ακοή τους σοβαρά. Τα σκυλιά είναι γνωστό ότι υποφέρουν μη αναστρέψιμη απώλεια ακοής που προκαλείται από την εγγύτητα με τον θόρυβο των πυροβολισμών».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ τρομάξουν τα ζώα! Η ΚΑΒΑΛΑ θα καλωσορίσει το 2024 με αθόρυβα πυροτεχνήματα... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top