728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

    ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ! Το διάσημο ποντίκι ανήκει πια σε όλους

    Ένας από τους πιο διάσημους ήρωες της Ντίσνεϊ που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια σ' ολόκληρο τον κόσμο ο Μίκυ Μάους ανήκει πλέον στο κοινό. 
    Η Ντίσνεϊ απώλεσε από την 1η Ιανουαρίου, ύστερα από νομικές διαμάχες δεκαετιών, τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα για τον Μίκυ, όπως εμφανίστηκε στη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Steamboat Willie” του 1928. Ήταν η πρώτη του παρουσία στην οθόνη, δημιούργημα του ίδιου του Γουόλτ Ντίσνεϊ, έμοιαζε περισσότερο με αρουραίο, χωρίς ρούχα και γάντια. Αυτή η εμφάνισή του είναι πλέον διαθέσιμη για δημόσια χρήση.
    «Από την πρώτη εμφάνιση του Μίκυ Μάους στη μικρού μήκους ταινία Steamboat Willie του 1928, οι άνθρωποι έχουν συνδέσει τον χαρακτήρα με τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τα αυθεντικά προϊόντα της Disney», έγραψε εκπρόσωπος της Ντίσνεϊ σε δήλωση στο Associated Press και προσέθεσε: «Αυτό δεν θα αλλάξει όταν λήξουν τα πνευματικά δικαιώματα για την ταινία Steamboat Willie».  
    Η εταιρεία εξηγεί ότι οι πιο σύγχρονες εκδόσεις του Μίκυ δεν θα επηρεαστούν από τη λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων για το Steamboat Willie και «ο Μίκυ θα συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο ως παγκόσμιος πρεσβευτής της Walt Disney Company στην αφήγηση, στα αξιοθέατα του θεματικού πάρκου και στα εμπορεύματά μας».
    Οι σημερινοί καλλιτέχνες και δημιουργοί θα μπορούν να κάνουν χρήση του Μίκυ, αλλά με σοβαρούς περιορισμούς. Ελεύθερη για το κοινό θα είναι μόνο η εξής μορφή: αυτή που μοιάζει περισσότερο με αρουραίο, δεν μιλάει και είναι καπετάνιος του σκάφους στο «Steamboat Willie».
    Η Ντίσνεϊ εξακολουθεί να διατηρεί τον Μίκυ ως εταιρική μασκότ και αναγνωριστικό επωνυμίας και ο νόμος απαγορεύει τη χρήση του χαρακτήρα με παραπλανητικό τρόπο για να ξεγελάσουν τους καταναλωτές να πιστεύουν ότι ένα προϊόν προέρχεται από τον αρχικό δημιουργό.
    Ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 έληξαν και τα αποκλειστικά δικαιώματα της Ντίσνεϊ για το Γουίνι το Αρκουδάκι, όταν το αυθεντικό «Winnie the Pooh» του Μιλν έγινε δημόσιο αγαθό, και το ίδιο ισχύει και τον φίλο του τον Τίγρη. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ! Το διάσημο ποντίκι ανήκει πια σε όλους Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top