728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

    Ποια ζώα έχουν μη ανθρώπινες προσωπικότητες;

    ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ.
    Τα δελφίνια είναι ζώα με εξαιρετικά υψηλό IQ κ EQ. Τόσο που η επιστημονική κοινότητα τα αναγνωρίζει ως «μη ανθρώπινες προσωπικότητες».
    Αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, χρησιμοποιούν εργαλεία, κάνουν παρέες, επιλέγουν τους φίλους και τους συντρόφους τους, κάνουν οικογένειες, εκπαιδεύουν και δίνουν ονόματα στα παιδιά τους.
    ταξιδεύουν δεκάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα και καταδύονται σε βάθος εκατοντάδων μέτρων. Στα δελφινάρια ζουν φυλακισμένα σε πισίνες με χλωριωμένο νερό που αντιστοιχούν στο 0,0001% του ζωτικού τους χώρου, δεν μπορούν να κυνηγήσουν, δεν έχουν ερεθίσματα,
    δίνουν παραστάσεις προκειμένου να μην μείνουν νηστικά, τρώνε ψόφια ψάρια και εξαναγκάζονται να ζευγαρώνουν με δελφίνια που δεν έχουν επιλέξει. Έχοντας πλήρη συνείδηση της αιχμαλωσίας και της δυστυχίας τους, πολλά πεθαίνουν και συχνά αυτοκτονούν σταματώντας απλά την αναπνοή τους.
    Τα μωρά που γεννιούνται σε αιχμαλωσία συνήθως πεθαίνουν γιατί οι μητέρες τους δεν ξέρουν πως να τα θηλάσουν. Στην ελευθερία αυτό το μαθαίνουν από τις μεγαλύτερες θηλυκές του του κοπαδιού τους.
    Μόνο στην Ιαπωνία αιχμαλωτίζονται κάθε χρόνο περισσότερα από 300 δελφίνια και πωλούνται από 10.000 έως και 150.000 δολάρια το καθένα. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, πολλά σκοτώνονται, ακρωτηριάζονται ή τραυματίζονται σωματικά και ψυχικά.
    Αν δεν συμφωνούμε με αυτό, αν δεν θέλουμε να πεθαίνουν τα δελφίνια, ας μην αγοράζουμε εισιτήρια για δελφινάρια και ζωολογικά πάρκα που τα εκμεταλλεύονται. Ας τα αφήσουμε να ζήσουν ελεύθερα Περιγραφή εικόνας: δελφίνι σε πισίνα ανοίγει το στόμα για να φάει νεκρό ψάρι. 
    Φωτο flickr.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ποια ζώα έχουν μη ανθρώπινες προσωπικότητες; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top