728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

    ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ! Ο αετός στην παγκόσμια μυθολογία

    Σε όλους τους λαούς ο αετός υπήρξε το πτηνό των θεών και το σύμβολο της βασιλικής δύναμης. Στην αρχαία Κίνα, "ying" είναι η λέξη για τον αετό και τον ήρωα, ενώ στην αρχαία Συρία ο αετός ήταν ο ήλιος-Θεός.
    Στην προκολομβιανή Αμερική ο αετός εμφανίζεται με την έννοια της πνευματικής ουράνιας αρχής που αγωνίζεται ενάντια στο κατώτερο κόσμο. Υπήρχαν δύο κατηγορίες πολεμιστών ελίτ μέσα στην κοινωνία των Αζτέκων, οι αετοί και οι πολεμιστές ιαγουάρων. Οι αετοί αντιπροσώπευαν τους ουρανούς, και οι ιαγουάρος τη γη.
    Στους Βαβυλωνιακούς μύθους ο Ανώτατος θεός ο Μαρδούκ συχνά απεικονίζεται σαν αετός. Επίσης ο αητός είναι αφιερωμένος και στον Ασσούρ, θεό της θύελλας, της αστραπή ς και της γονιμότητας.
    Για τους Σλάβους, είναι το πουλί του Θεού, ο άρχοντας του ουρανού, ενώ ο ίδιος ο Δάντης αναφέρθηκε στον αετό σαν το πτηνό του θεού.
    Όπως πίστευαν οι Ινδιάνοι, ο ιερός αγγελιοφόρος, έπαιρνε τις προσευχές στα φτερά του και τις πήγαινε στον Δημιουργό. Ελεύθερος, δυνατός, περήφανος, θαρραλέος, αγέρωχος, πετά πιο ψηλά από όλα τα πουλιά, δεν παύει να στρέφεται προς τον ήλιο.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ! Ο αετός στην παγκόσμια μυθολογία Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top