728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 13 Απριλίου 2024

    ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ Τ' ΑΗΔΟΝΙ! Γιατί ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γάβγιζε σ' αυτή την ταινία;

    Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς έφυγε από την ζωή σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, στις 13 Απριλίου του 1984. 
    Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έπαιξε σε 134 ταινίες και μια εξ αυτών ήταν ''το Κανόνι και τ' Αηδόνι'' του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του αδερφού του Γιώργου το 1968.
    Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία, που αποτελείται από τρεις αυτόνομες ιστορίες με κοινό θέμα: Τη συμπεριφορά των Ελλήνων όταν βρίσκονται υπό ξένο ζυγό. 
    Η τρίτη ιστορία, "Οι Αντίπαλοι",διαδραματίζεται στην Πάτρα, την εποχή της γερμανικής κατοχής. Περιγράφει την παράξενη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα πλούσιο ντόπιο πατριώτη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και σε ένα Γερμανό αξιωματικό(Γιώργος Καμπανέλλης), που επιτάσσει ένα δωμάτιο στο σπίτι του. Ο Έλληνας δίνει έναν ιδιόμορφο αγώνα για να διώξει τον Γερμανό από το σπίτι του. Ο τελευταίος, όμως, βοηθάει όταν συλλαμβάνεται ο εμψωχωτής (Μάνος Κατράκης), φίλος του Έλληνα.   Τελικά, οι δύο αντίπαλοι γίνονται φίλοι με έναν ιδιαίτερο τρόπο, από τη στιγμή που απαρνιούνται την ανθρώπινη λαλιά. Στο τέλος, καθώς ο Γερμανός εγκαταλείπει το σπίτι, αποχαιρετιούνται με ένα γάβγισμα όλο θλίψη.






    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ Τ' ΑΗΔΟΝΙ! Γιατί ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος γάβγιζε σ' αυτή την ταινία; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top