728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 7 Απριλίου 2024

    ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ! Γιατί ακτιβιστές κατηγορούν την Κομισιόν ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της υπέρ των ζώων

    Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα ζώα που υποφέρουν στα κλουβιά, καθώς ακτιβιστές την κατηγορούν ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και γι' αυτό προσφεύγουν εναντίον της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
    Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της καμπάνιας ''End the Cage Age'' 170 φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ανάμεσα τους η ΡΕΤΑ και η Compassion in World Farming συγκέντρωσαν 1.4 εκατομμύρια υπογραφές ζητώντας ν' απαγορευθεί η χρήση των κλουβιών στην κτηνοτροφία. 
    Έτσι, η Κομισιόν δεσμεύθηκε να παρουσιάσει νομοθετικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση πριν από το τέλος του 2023,  αλλά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Η στάση της αυτή οφείλεται, σύμφωνα μ' εκτιμήσεις, στις πιέσεις που δέχθηκε από το λόμπι της κρεατοβιομηχανίας. 
    Γι' αυτό, η επιτροπή της καμπάνιας, που ιδρύθηκε από την Compassion in World Farming προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 
    Στην περίπτωση που η έκβαση είναι θετική, το δικαστήριο θα υποχρεώσει την Κομισιόν να δημοσιεύσει τις προτάσεις της μέσα σ' ένα εύλογο χρονικό διάστημα και να επιτρέψει την πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους. 
    Σημειώνεται ότι περισσότερα από 300 εκατομμύρια γουρούνια, κοτόπουλα, κουνέλια, πάπιες, ορτύκια και χήνες υποφέρουν μέσα στα κλουβιά σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόσο η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων όσο και το 89% των πολιτών, όπως έδειξε το ευρωβαρόμετρο τον Οκτώβριο, συμφωνούν ν' απαγορευθούν τα κλουβιά για την ευημερία των ζώων. 

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ! Γιατί ακτιβιστές κατηγορούν την Κομισιόν ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της υπέρ των ζώων Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top